Video Cum se tratează mahmureala în lume: românii mănâncă ciorbă, nemții beau iar, ucrainenilor nu le pasă, iar italienii nu prea știu ce să facă
Cine nu bea cu măsură, suferă a doua zi! Mahmureala e "after party-ul" la care nimeni nu ar vrea să participe. Fiecare popor a inventat propriile metode care ne trezesc după o noapte de petrecere. La unii funcționează grăsimile, la altii murăturile, unii se dreg cu somn, dar prea puțini cu... apă! Un lucru e clar - remediile româneşti sunt printre cele mai puţin ciudate din lume.
- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Iulia Pop, reporter Observator: După o noapte de petrecere mulți devin actori în marea mahmureală. Whiskey, gin, vin, bere sau cocktail-uri. Voie bună, dar apoi dureri de cap, dacă am exagerat. Așa începe o cursă nebună pentru găsirea celor mai bune remedii antimahmureală.
Fiecare popor are propriile metode. Românii știu una și bună: ciorbă de potroace, după o seară de pomină. Adică multe vitamine şi zeamă acră. Unii, însă, au alte metode testate pe propria piele. Alte popoare, alte obiceiuri. Danezii şi nemţii merg pe principiul "cui pe cui se scoate" şi se dreg cu tărie, după care dorm buştean. Italienii iau durerile de cap aşa cum vin. Nu au un plan bine pus la punct. Iar ucrainenii, chiar dacă au un remediu antimahmureală, nu prea îl folosesc.
Britanicii îşi revin după o beţie cu un mic dejun copios, în Peru se bea un cocktail din peşte, iar în Ecuador ceai de oregano. În Mexic, se consumă ciorbă de burtă cu bulion din ardei iute, iar în Coreea de Sud o supă ce conţine sânge de taur congelat.
Nutriționiștii spun una și bună: cine e mahmur să bea apă, altceva nu se poate face
Iulia Pop, reporter Observator: Nutriţioniştii spun că ne-am complicat viaţa inutil. Paharul din care am băut seara, trebuie umplut cu generozitate cu apă dimineaţa. Cel mai bun remediu antimahmureală. Dovedit ştiintific.
Olivia Micșa, nutriționist: Să ne rehidratăm, să ne restabilim echilibrul hidric şi electrolitic. În primul rând cu apă. Să ne odihnim şi să facem mişcare. Mişcarea ajută foarte mult la eliminarea toxinelor provocate de consumul de alcool.
Pe scurt: apă, somn și sport, după o noapte de petrecere şi ne revenim imediat. Ideal ar fi să nu facem excese din capul locului.
Leacuri antimahmureală folosite în lume
Marea Britanie – mic dejun englezesc (bacon, cârnați, ouă, pâine prăjită, fasole)
Peru – "lapte de tigru" (cocktail cu lămâie, coriandru, usturoi, ceapă, ardei iute, sare, piper și pește)
Germania – "Katerfrühstück" (hering marinat, castraveți murați)
Mexic – "Menudo" (ciorbă de burtă cu bulion pe bază de ardei iute roșu)
Canada – "Poutine" (cartofi prăjiți acoperiți cu sos și brânză de vacă)
Ecuador – ceai de oregano
Coreea de Sud – "Haejangguk" (supă de varză uscată Napa, sânge de taur congelat, legume, sos de carne de vită consistent)
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰