Antena Meniu Search
x

Video Antidotul românilor pentru durerile de cap, după distracția de Revelion: "Este sfântă, cum se spune"

Distracţia trece, mahmureala rămâne. Restaurantele din toată ţara au fost pline în prima zi din an. Cap de listă au fost ciorbele, mai ales cea de potroace, antidot pentru durerile de cap. Iar în restaurantele de la mare, ciorba de peşte a fost prânzul celor mai mulţi turişti. 

de Redactia Observator

la 01.01.2023, 20:24

Vezi și

În restaurante, cazanele cu sute de litri de ciorbă au fiert încă de dimineaţă. La prânz, terasele s-au umplut de petrecăreţi cu o misiune clară: să combată mahmureala cu celebra ciorbă de potroace.  

Cristian Voicu, chef: După ce au petrecut de Revelion cum ştie românul mai bine, vine şi se drege cu o ciorba de potroace acră în care punem nişte ceapă, ţelină, morcovi , păstârnac. O fierbem cu borş şi puţin oţet şi cu mult drag. Ciorba este sfântă, cum se spune.

Ciorba de peşte este şi ea sfântă la malul mării. 

Andreea Spiridon, bucătar: Avem 100 de litri de borş de peşte. Zeama de peşte se face cu mai multe sortimente de peşte, somn, fitofag, crap, cu tot ce avem mai bun. 

Şi în Bucovina ciorba a fost nelipsită din meniu. După ce s-au dres, turiştii au luat-o de la capăt şi se gândesc deja la distracţia de anul viitor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri economice » Antidotul românilor pentru durerile de cap, după distracția de Revelion: "Este sfântă, cum se spune"