Antena Meniu Search
x

Video Cum se tratează mahmureala în lume: românii mănâncă ciorbă, nemții beau iar, ucrainenilor nu le pasă, iar italienii nu prea știu ce să facă

Cine nu bea cu măsură, suferă a doua zi! Mahmureala e "after party-ul" la care nimeni nu ar vrea să participe. Fiecare popor a inventat propriile metode care ne trezesc după o noapte de petrecere. La unii funcționează grăsimile, la altii murăturile, unii se dreg cu somn, dar prea puțini cu... apă! Un lucru e clar -  remediile româneşti sunt printre cele mai puţin ciudate din lume. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 02.01.2023, 21:47

Vezi și

Iulia Pop, reporter Observator: După o noapte de petrecere mulți devin actori în marea mahmureală. Whiskey, gin, vin, bere sau cocktail-uri. Voie bună, dar apoi dureri de cap, dacă am exagerat. Așa începe o cursă nebună pentru găsirea celor mai bune remedii antimahmureală.   

Fiecare popor are propriile metode. Românii știu una și bună: ciorbă de potroace, după o seară de pomină. Adică multe vitamine şi zeamă acră.  Unii, însă, au alte metode testate pe propria piele. Alte popoare, alte obiceiuri. Danezii şi nemţii merg pe principiul "cui pe cui se scoate" şi se dreg cu tărie, după care dorm buştean. Italienii iau durerile de cap aşa cum vin. Nu au un plan bine pus la punct. Iar ucrainenii, chiar dacă au un remediu antimahmureală, nu prea îl folosesc.

Britanicii îşi revin după o beţie cu un mic dejun copios, în Peru se bea un cocktail din peşte, iar în Ecuador ceai de oregano. În Mexic, se consumă ciorbă de burtă cu bulion din ardei iute, iar în Coreea de Sud o supă ce conţine sânge de taur congelat.

Nutriționiștii spun una și bună: cine e mahmur să bea apă, altceva nu se poate face

Pe acelaşi subiect

Iulia Pop, reporter Observator: Nutriţioniştii spun că ne-am complicat viaţa inutil. Paharul din care am băut seara, trebuie umplut cu generozitate cu apă dimineaţa. Cel mai bun remediu antimahmureală. Dovedit ştiintific.

Olivia Micșa, nutriționist: Să ne rehidratăm, să ne restabilim echilibrul hidric şi electrolitic. În primul rând cu apă. Să ne odihnim şi să facem mişcare. Mişcarea ajută foarte mult la eliminarea toxinelor provocate de consumul de alcool. 

Pe scurt: apă, somn și sport, după o noapte de petrecere şi ne revenim imediat. Ideal ar fi să nu facem excese din capul locului. 

Leacuri antimahmureală folosite în lume

Marea Britanie – mic dejun englezesc (bacon, cârnați, ouă, pâine prăjită, fasole)

Peru – "lapte de tigru" (cocktail cu lămâie, coriandru, usturoi, ceapă, ardei iute, sare, piper și pește)

Germania – "Katerfrühstück" (hering marinat, castraveți murați) 

Mexic – "Menudo" (ciorbă de burtă cu bulion pe bază de ardei iute roșu)

Canada – "Poutine" (cartofi prăjiți acoperiți cu sos și brânză de vacă)

Ecuador – ceai de oregano  

Coreea de Sud – "Haejangguk" (supă de varză uscată Napa, sânge de taur congelat, legume, sos de carne de vită consistent)

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Inedit » Cum se tratează mahmureala în lume: românii mănâncă ciorbă, nemții beau iar, ucrainenilor nu le pasă, iar italienii nu prea știu ce să facă