Antena Meniu Search
x

Video Doi tineri din Bistriţa şi-au investit timpul şi banii pentru a face căsuţe pentru pisici

Luna de miere arată total diferit faţă de cum ne-am aştepta, pentru un cuplu din Bistriţa. În loc să meargă în vacanţă, Alina şi Ştefan şi-au investit timpul şi banii pentru a ajuta... pisicile fără stăpân. Au montat peste tot în Bistriţa căsuţe frumos colorate în care felinele se pot adăposti în zilele geroase.

de Redactia Observator

la 04.01.2021, 08:39

Vezi și
  • Tinerii sunt ajutaţi în proiectul lor de elevi ai Liceului de Arte.
  • Oricine poate să doneze materiale de construcţie se poate alătura proiectului.

Adăposturile pentru pisici pot fi zărite cu uşurinţă într-o plimbare la pas prin Bistriţa. Este proiectul de suflet a doi tineri, ajutaţi de o mână de voluntari, din dorinţa de a face o bine micilor patrupede.

Alina Buhai, iniţiatoare proiect: Am zis să facem ceva şi pentru pisicuţe, că vine iarna. Oraşul e plin de pisici, la fiecare colţ de bloc sunt două, trei pisici, cel puţin.

Căsuţele sunt pregătite în atelierul lor, improvizat într-un garaj de maşină. Ajutaţi de prieteni, cei doi lucrează de zor la o nouă căsuţă... miau.

Prima căsuţă cu trei locuri, dotată cu izolaţie pentru căldură şi frumos pictată, a fost amplasată în zona Independenței, pentru a ajuta pisicile fără stăpân care trăiesc pe stradă să treacă peste iarnă cu bine. 

Iniţiatorii proiectului, susţinuţi de elevi ai Liceului de Arte

Angajatele unui salon de înfrumuseţare din apropiere au grijă mereu de micul adăpost. 

O altă căsuţă a fost dăruită unei doamne din Viişoara, iubitoare de câini şi pisici.

Câţiva foşti şi actuali elevi ai Liceului de Arte s-au implicat şi ei în proiectul celor doi tineri şi au oferit un design deosebit căsuţelor. Oricine se poate implica, dacă vrea să ajute cu materiale pentru căsuţe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Inedit » Doi tineri din Bistriţa şi-au investit timpul şi banii pentru a face căsuţe pentru pisici