Antena Meniu Search
x

La nevoie, medicament! Cinci BOLI GRAVE pe care le poate trata BEREA

Contrar a ceea ce ai putea crede, consumul moderat de bere este, de fapt, bun pentru sănătatea ta

Contrar a ceea ce ai putea crede, consumul moderat de bere este, de fapt, bun pentru sănătatea ta

  • Poate reduce riscul bolilor de inimă

Potrivit unui studiu realizat de Italy’s Fondazion di Ricerca e Cura, persoanele care beau o halbă de bere zilnic îşi reduc cu până la 31% riscul confruntării cu o boală de inimă.

  • Poate proteja împotriva afecţiunii Alzheimer

Cercetătorii de la Loyola University Chicago Stritch School of Medicine au ajuns la concluzia că băutorii moderaţi de bere erau cu 23% mai puţin predispuşi la dezvoltarea unor forme de dementă şi afecţiuni cognitive, inclusiv Alzheimer.

  • Poate reduce riscul de diabet

Potrivit unei cercetări, realizate în 2011 de către Universitatea Harvard, persoanele care consumau în fiecare zi 1-2 beri prezentau o reducere cu 25% a riscului de dezvoltare a diabetului de gradul 2. Alcoolul conţinut de această băutură creşte sensibilitatea la insulina, care ajută la prevenirea diabetului.

  • Ajută la prevenirea formării pietrelor la rinichi

Un studiu realizat în Finlanda a stabilit ca un consum zilnic moderat de bere poate reduce riscul formării pietrelor la rinichi cu până la 40%. Acest lucru se datorează conţinutul ridicat de apă (aproximativ 90%) al berii care ajută la eliminarea toxinelor din organism şi a funcţionării corespunzătoare a rinichilor. 

  • Poate ajuta la minimizarea riscului de cancer

Berea conţine un important antioxidant (xanthohumol) cunoscut pentru proprietăţile sale anticancerigene. Mai exact, consumul moderat de bere ajută la prevenirea în organism a unor reacţii chimice care duc la cancerul de prostată la bărbaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Inedit » La nevoie, medicament! Cinci BOLI GRAVE pe care le poate trata BEREA