Antena Meniu Search
x

Video Noua metodă prin care ne putem îndeplini mai uşor obiectivele. Ne motivează să muncim activ: "Lucrăm cu afirmaţii"

Dacă nu merge nici cu peştişorul de aur, nici cu lampa lui Aladin, dorinţele pentru noul an se pot îndeplini cu ajutorul unui vision board. Vechea listă cu dorinţe scrise cu stiloul pe hârtie a devenit un tablou concret cu imagini clare şi obiective. Panoul cu dorinţe pus la vedere ne poate motiva să muncim activ pentru îndeplinirea visurilor noastre. 

Antonia Gasparovici
de Antonia Gasparovici

la 03.01.2024, 22:34

Vezi și

Sub focurile de artificii care au înflorit pe cer în noaptea dintre ani, fiecare dintre noi şi-a pus o dorinţă sau s-a gândit cu speranţă la un vis. De la gând la fapte, ar mai fi nişte paşi. Panoul cu dorinţe este o hartă extrem de utilă prin labirintul aspiraţiilor.

Dorina Stamate, psiholog: Când avem obiective e important să le vedem. În momentul în care le avem în raza noastră vizuală ni se activează dorinţa de a îndeplini acele obiective.

Trebuie să ne alegem cu grijă cuvintele atunci când ne scriem dorinţele

Antonia Gasparovici, reporter Observator: Şi conform psihologilor, trebuie să ne alegem cu grijă cuvintele atunci când ne scriem dorinţele. Este important ca obiectivele să fie formulate pozitiv, fără negaţii. Spre exemplu, nu vom scrie NU vreau să mă îmbolnăvesc. Ci... îmi doresc să rămân sănătos.

Mihaela Petrescu, psiholog: Astfel dăm creierului nostru posibilitatea să se ducă pe drumul corect, o să îi spun ce vreau, nu ce nu vreau. Pe dacă şi pe nu, nu prea îl luăm în seamă. Lucrăm cu afirmaţii. Nu pot să îmi fac un obiectiv din a îmi dori... Copilul meu să înveţe mai bine, nu e obiectivul meu. El poate să înveţe sau nu. Ce e în posesia mea este fac ce ţine de mine ca în cadrul ăsta de învăţare să fie cât mai uşor pentru el.. să aibă camera lui, materialele, timpul.

Dorinţe clare şi în detaliu: "Vreau o casă. Căutăm pe internet modelul şi îl punem pe vision board"

Foarte important este să formulăm dorinţa clar şi în detaliu. 

Dorina Stamate, psiholog: Vreau o casă. Haideţi să vedem cum să arate acea casă. Căutăm pe internet modelul de casă şi îl punem pe vision board, ne creşte motivaţia. În timpul anului, când suntem obosiţi, stresaţi, ne uităm la lista de dorinţe, la vision board şi asta ne ajută să ne menţinem motivaţia şi disciplina. 

Panoul cu dorinţe sau vision boardul ne ajută la orice vârstă. În cazul adulţilor, este un instrument important pentru setarea şi organizarea obiectivelor, iar pentru cei mici poate fi şi o activitate distractivă, care îi învaţă legătura dintre consecvenţă şi succes.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Inedit » Noua metodă prin care ne putem îndeplini mai uşor obiectivele. Ne motivează să muncim activ: "Lucrăm cu afirmaţii"