Antena Meniu Search
x

Nu mai ştii cum să scapi de PETELE de mâncare şi de băutură?! Iată cele mai IEFTINE SOLUŢII

Fie că ţi-ai pătat rochia favorită sau canapeaua din sufragerie, acum nu trebuie să îţi mai faci griji. Iată câteva trucuri pe care oricine trebuie să le ştie

Fie că ţi-ai pătat rochia favorită sau canapeaua din sufragerie, acum nu trebuie să îţi mai faci griji. Iată câteva trucuri pe care oricine trebuie să le ştie

1. Cum îndepărtezi petele de vin roşu

Dacă ai scăpat puţin vin roşu pe bluza preferată, nu este cazul să îţi strici bună-dispoziţie şi să te enervezi. Poţi scăpa foarte uşor de pată dacă o tamponezi uşor cu oţet alb – în cazul ţesăturilor mai delicate.

Petele de pe ţesăturile mai groase (ex:palton) se pot îndepărta aplicând pe suprafaţa respectivă un strat de sare, care se lasa cam 5 minute, ca să absoarbă umezeală. Ulterior, se toarnă apă fierbinte peste pata respectivă şi se clăteşte deasupra chiuvetei.

2. Cum îndepărtezi petele de vin alb

În cazul vinului alb dezastrul nu este chiar atât de mare. Petele se îndepărtează clătind imediat ţesătură cu apă rece, că nu cumva zaharurile să aibă timp să se caramelizeze după uscare.

3. Cum îndepărtezi petele de grăsime

Poţi scăpa foarte simplu de petele de grăsime presărând peste ele bicarbonat de sodiu. Se freacă apoi suprafaţa uşor şi se lasa că bicarbonatul să îşi facă efectul timp de 15 minute. Ulterior, se îndepărtează bicarbonatul, iar dacă încă mai sunt urme de grăsime se freacă pata cu un burete înmuiat cu detergent de vase. La final, se tamponează cu apă rece.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Inedit » Nu mai ştii cum să scapi de PETELE de mâncare şi de băutură?! Iată cele mai IEFTINE SOLUŢII