Antena Meniu Search
x

Video Răsfăţul de sărbători pe care stăpânii animalelor de companie ar trebui să-l uite. Avertismentul veterinarilor

Dacă aveţi animale de companie, mare grijă la alimentaţia lor, mai ales în această perioadă. Şi cel mai important, nu vă lăsaţi înduioşaţi de privirile lor atunci când cerşesc sarmale sau friptură. Astfel de alimente nu le fac bine deloc. De fapt, mai nimic din ce mâncăm noi, oamenii, nu li se potriveşte şi patrupedelor. O spun medicii veterinarii, care s-au confruntat, în această perioadă, cu o mulţime de cazuri extrem de grave, după ce proprietarii şi-au hrănit câinii cu delicatesele de Crăciun.

de Redactia Observator

la 30.12.2021, 18:41

Vezi și

Mesele îmbelşugate de sărbători sunt extrem de tentante pentru animalele de companie. Însă bolurile lor nu trebuie umplute cu sarmale, salată boeuf sau friptură condimentată. 

"Toate sunt nocive. O mâncare constantă pe parcursul vieţii, clar duce la prelungirea vieţii. În momentul în care apar rupturi în acestă alimentaţie constantă, orice bucată mică poate să îi cauzeze o problemă. Orice bucăţică de sarma, un mic poate să creeze o gastroenterită sau o pancreatită acută", explică Willi Glasser, medic veterinar.

Animalele de companie nu trebuie să guste din platoul de sărbători al stăpânilor

Din păcate, cabinetele medicilor veterinari sunt pline de astfel de cazuri în fiecare an, mai ales în perioada sărbătorilor. Stăpânii înţeleg prea târziu greşelile pe care le fac. "Acest căţel are pancreatită acută. Este unul din mai multe cazuri care au sosit în timpul Crăciunului. De obicei în timpul sărbătorilor apar cu astfel de probleme", arată Willi Glasser

Pe acelaşi subiect

"O bucăţică de carne nu strică" - acesta e principiul pe care se ghidează cei mai mulţi stăpâni de câini sau pisici. Însă chiar dacă ne este greu să refuzăm o bucurie prietenului blănos, trebuie să reţinem că alimentele sărate şi piperate fac mai mult rău decât bine. 

"Foarte rar îi dau să guste. Nu îi dau să mănânce efectiv, are boabe speciale. Dacă rămâne o bucăţică, îi dau. De gust", mărturiseşte o femeie. "Câteodată, şi noi. Mai un pic de cărniţă, mai un pic de cârnaţi. Degustă şi ea", spune o altă trecătoare. "Ei de cerşit, cerşesc pentru că sunt câini, dar el de micuţ este obişnuit cu bobiţe. I le pun toate în bol şi el merge şi se serveşte când vrea"

Specialiştii atrag atenţia că un singur moment de slăbiciune ar putea transforma festinul într-o tragedie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Inedit » Răsfăţul de sărbători pe care stăpânii animalelor de companie ar trebui să-l uite. Avertismentul veterinarilor