Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Paşii necesari pentru a obţine oul fiert perfect. Specialiştii spun că am procedat mereu greşit

Oamenii de ştiinţă au descoperit secretul... oului fiert perfect. După ce au studiat şi analizat, cercetătorii au constatat că albuşul şi gălbenuşul au nevoie de temperaturi diferite pentru a se fierbe aşa cum trebuie.

de Redactia Observator

la 07.02.2025 , 14:41

Proteinele lor reacţionează diferit aşa că rezultatul ideal se obţine atunci când oul este transferat, la fiecare două minute, dintr-un bol cu apă fiartă într-unul cu apă la temperatura camerei. 

Secretul oului fiert perfect

Operaţiunea "oul fiert perfect" ar trebui să dureze, de fiecare dată... 32 de minute. Nici pomeneală de tradiţionalele 2 minute un ou fiert moale şi 5 unul mai tare. 

Vezi și

Cercetătorii spun că scopul fierberii... îndelungate şi întrerupte este ca temperatura gălbenuşului să nu depăşească niciodată 65 de grade Celsius.

Cât de sănătoasă este această tehnică ţinând cont că Salmonella este neutralizată - spun de data aceasta biologii - la 70-85 de grade. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Înapoi la Homepage
Comentarii


Întrebarea zilei
Ați consumat produse cu aspartam pe o perioadă mai lungă de timp?
Observator » Inedit » Paşii necesari pentru a obţine oul fiert perfect. Specialiştii spun că am procedat mereu greşit