Antena Meniu Search
x

Reţeta-minune care te ajută SĂ SLĂBEŞTI FĂRĂ EFORT şi să ai un trup de invidiat. Iar toate ingredientele sunt în magazine!

Nutriţioniştii atrag atenţia că o dietă sănătoasă, menită să ne menţină în formă sau să ne ajute să slăbim, ar putea avea rezultate contrare, dacă nu suntem atenţi la cantitatea alimentelor consumate. Ei au întocmit un aşa numit "ghid al porţiilor", în care prezintă gramajul optim al produselor pe care le mâncâm zilnic.

Nutriţioniştii atrag atenţia că o dietă sănătoasă, menită să ne menţină în formă sau să ne ajute să slăbim, ar putea avea rezultate contrare, dacă nu suntem atenţi la cantitatea alimentelor consumate. Ei au întocmit un aşa numit "ghid al porţiilor", în care prezintă gramajul optim al produselor pe care le mâncâm zilnic.

Atunci când vine vorba despre mâncare, avem tendinţa să ne umplem farfuriile cu de toate. Nutriţioniştii au explicat cantitatea optimă de consum pentru alimentele pe care le mâncăm zilnic.

1. Brânză. Specialiştii atrag atenţia că porţia de brânză consumată zilnic nu trebuie să fie mai mare de 30-40 de grame.

2. Carne şi peşte. Pentru cei care obişnuiesc să mănânce carne şi peşte de două ori pe zi, la prînz şi seara, porţia optimă nu ar trebui să depăşească 150-200 de grame şi respectiv, 70-100 de grame zilnic, iar bucăţile ar trebui să fie de mărimea palmei.

Pe acelaşi subiect

3. Orez şi paste. Deşi cantitatea optimă diferă în funcţie de vârstă şi gradul de efort fizic întreprins, o regulă generală spune că nu trebuie să consumăm mai mult de jumătate de cană de orez sau paste pe zi, mai ales dacă ţelul nostru este pierderea în greutate.

4. Ulei de măsline. Cantitatea de ulei de măsline pe care o putem pune la salate sau mâncăruri nu trebuie să depăşească două linguri pe zi, spun specialiştii.

5. Legume şi fructe.  Dacă vrem să slăbim, nutriţioniştii atrag atenţia că nu avem voie să mâncăm mai multe de un bol mic de fructe şi legume pe zi.

6. Ciocolată. Specialiştii susţin că o dietă sănătoasă trebuie să conţină doar ciocolată amăruie, iar cantitatea maximă care poate fi mâncată zilnic nu trebuie să fie mai mare de 3-4 cuburi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » Reţeta-minune care te ajută SĂ SLĂBEŞTI FĂRĂ EFORT şi să ai un trup de invidiat. Iar toate ingredientele sunt în magazine!