Antena Meniu Search
x

Un colț de rai în propria curte. 5 idei pentru a‐ți amenaja grădina cu bani puțini

Visezi la o grădină ca în reviste, în care să‐ți petreci serile cu familia sau la un grătar cu prietenii?

Visezi la o grădină ca în reviste, în care să‐ți petreci serile cu familia sau la un grătar cu prietenii? Îți spunem doar atât: nu trebuie să fii nici designer de exterior, nici expert în tâmplărie și, cu siguranță, nu trebuie să dispui de un buget imens. Există soluții ieftine pentru a‐ți transforma grădina într‐un colț de rai.

Ai nevoie doar de puțină creativitate, uneltele potrivite și ceva timp la dispoziție. Mai jos găsești câteva idei pe care în curând le vei putea testa cu încredere, mai ales că prima zi calendaristică de primăvară va veni în mai puțin de o lună.

Transformă‐ți vechile borcane în felinare de grădină

Nu ai nevoie să investești în cele mai scumpe felinare pentru a avea o grădină cochetă. Îți trebuie doar niște borcane vechi, mai mari, pe care nu le mai folosești. Fixează înăuntrul lor câte o lumânare și aprinde‐le ori de câte ori vrei să creezi o atmosferă specială.

Transformă coșurile din nuiele vechi în ghivece pentru flori

Pentru că nu există grădină fără flori, îți propunem să dai culoare spațiului în care te vei relaxa într‐un mod inedit. Ce‐ar fi dacă, în loc să alegi un ghiveci banal, ai transforma un obiect vechi într‐o piesă decorativă unică? Ai nevoie de câteva coșuri din nuiele așa cum sunt cele pe care bunicii tăi le foloseau la transportul legumelor, le umpli cu pământ și plantezi florile tale preferate în ele.

Construiește o potecă din lemn

Ce poate fi mai rustic decât o cărare din lemn care să‐ți dea senzația că te cufunzi în natură ori de câte ori ieși din casă? Ai nevoie doar de aproximativ zece scânduri vechi, pe care să le reconditionezi ușor, iar apoi să le fixezi în pământ. Montează‐le una lângă alta, în paralel, până obții o potecă de lungimea pe care o dorești.

Transformă un trunchi de copac într‐o masă de cafea

Un trunchi vechi de copac poate prinde din nou viață în grădină ta. Pentru început, adu‐l la dimensiunile de care ai nevoie, curață‐l bine și, la final, dă‐l cu lac astfel încât să reziste cât mai mult în timp. Asta e tot ce trebuie să faci ca să îl transformi într‐o masă cu totul și cu totul originală pe care să‐ți savurezi cafeaua de dimineață.

Construiește un leagăn

Pentru relaxare totală, ai nevoie de un leagăn în care să‐ți închei zilele stând la povești cu prietenii, cu familia sau citind o carte bună. Ca și în cazurile de mai sus, nu trebuie să investești o avere în el, pentru că poți să‐l construiești singur, pe placul tău. Găsești uneltele necesare, cum ar fi un motofierăstrău, în magazine online precum toolman.ro, iar apoi te poți pune pe treabă.

Foto: Creative Commons

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Inedit » Un colț de rai în propria curte. 5 idei pentru a‐ți amenaja grădina cu bani puțini