Antena Meniu Search
x

Galerie foto Un megaconac din Los Angeles scos la licitaţie la un preţ cât bugetul Ministerului Culturii din România

Un conac de aproape 10.000 de metri pătraţi din Bel Air, supranumit "The One", ar putea deveni cea mai scumpă proprietate vândută vreodată în Statele Unite ale Americii, după ce va fi scoasă la licitaţie. Un agent de vânzări a numit vila drept "Mona Lisa lumii rezidenţiale". 

de Redactia Observator

la 07.01.2022, 14:05

Foto: Profimedia Images Vezi și

Proprietate, care se întinde pe 14.000 de metri pătraţi, va fi listată pe 7 ianuarie la preţul de pornire de 295 de milioane de dolari, adică 1,29 miliarde de lei. Prin comparaţie, fix cât bugetul Ministerului Culturii pe anul 2022.

Aflată în vârful unei coline, vila de lux oferă vedere panoramică spre ocean şi zonele alpine, precum şi spre centrul oraşului Los Angeles. Puţine proprietăţi din lume s-au vândut pentru mai mulţi bani, printre care Chateau Louis XIV în France sau penthouseul La Belle Epoque din Monaco.

Construită în aproape zece ani, "The One" este vândută drept singura proprietate de mărimea ei din Los Angeles, graţie noilor reguli adoptate de oraş în timpul perioadei de dezvoltare, care acum limitează mărimea caselor individuale pentru a reduce numărul megaconacelor. 

Ce dotări de lux are vila din Bel Air

Pe acelaşi subiect

"The One" nu a fost niciodată scoasă pe piaţă, însă dacă va fi vândută noii proprietari se vor bucura de un club de noapte, spa, pistă privată de alergare, terasă de 900 de metri pătraţi, sală de cinema, alee de bowling şi o pivniţă pentru vinuri cu capacitate de 10.000 de sticle. 

Vila deţine de asemenea o piscină care înconjoară trei laturi ale reşedinţei, iar la 500 de metri pătraţi dormitorul principal este doar el mai mare decât dublul unei case medii din SUA.

Conform CNN, vila a mai fost estimată la 500 de milioane de dolari vara trecută, însă ar fi fost vorba doar despre o speculaţie, preţul de 295 de milioane de dolari reflectând mai mult realitatea pieţei actuale. 

Cu mai puţin de 2.800 de miliardari în lume, viitorul proprietar al "The One" va fi ales de pe o listă destul de scurtă de potenţiali cumpărători.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Inedit » Un megaconac din Los Angeles scos la licitaţie la un preţ cât bugetul Ministerului Culturii din România