Antena Meniu Search
x

Ziua Naţională a României. Google sărbătoreşte printr-un doodle 1 Decembrie

Vineri, 1 Decembrie 2023, românii din întreaga lume sărbătoresc Ziua Naţională a României, iar Google a decis să fie alături de aceştia, printr-un doodle special de 1 Decembrie.

de Redactia Observator

la 01.12.2023, 11:22

Google, doodle special de Ziua Naţională a României
Google, doodle special de Ziua Naţională a României
  • Românii din întreaga lume sărbătoresc, pe 1 Decembrie, Ziua Naţională a României.

Românii din întreaga lume sărbătoresc, pe 1 Decembrie 2023, Ziua Naţională a României, respectiv 105 ani de la Marea Unire din 1918, când s-a format, practic, statul modern România.

Din păcate, însă, trăim vremuri în care milioane de români sunt obligaţi să sărbătorească Ziua Naţională a României peste mări şi ţări, indiferent că vorbim despre românii care au plecat în străinătate, românii care s-au stabilit în străinătate sau militarii români care acţionează în conflicte din ţări străine.

Google sărbătoreşte printr-un doodle 1 Decembrie

Reprezentanţii Google au decis să fie alături de români în această perioadă şi să sărbătorească 1 Decembrie printr-un doodle special creat pentru a înştiinţa întreaga planetă că 1 Decembrie este Ziua Naţională a României.

Pe acelaşi subiect

Reprezentanţii Google au ţinut să amintească, în mod indirect, că s-a stabilit ca 1 Decembrie să fie Ziua Naţională a României abia în 1990. Între 1861 şi 1866, Ziua Naţională a României a fost pe 24 ianuarie, între 1869 şi 1947, Ziua Naţională a României a fost pe 10 mai, iar în perioada 1948-1989, Ziua Naţională a României a fost pe 23 august.

Cum a devenit 1 Decembrie Ziua Naţională a României

Autorităţile de la acea vreme au decis, în 1990, ca 1 decembrie să devină Ziua Naţională a României. S-a luat această decizie cu trimitere la Marea Unire din 1918 când s-a format, practic, statul român modern.

Pe 1 decembrie 1918, românii din Transilvania, Banat, Crişana şi Maramureş s-au unit cu România. Pe 1 decembrie 1918 am avut şi Proclamaţia de la Alba Iulia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Inedit » Ziua Naţională a României. Google sărbătoreşte printr-un doodle 1 Decembrie