Antena Meniu Search
x

Ziua Naţională, sărbătorită în ţară. La Alba Iulia sunt aşteptaţi peste 25.000 de români, iar la Iaşi vor fi cinstiţi cu fasole şi cârnaţi

Ministerul Apărării organizează ample evenimente dedicate zilei de 1 Decembrie, la Bucureşti, Alba Iulia, Iaşi şi în alte oraşe din ţară. Ziua începe cu ceremonii militare, urmate de defilare. 

de Redactia Observator

la 01.12.2023, 09:54

Vezi și

Sărbătorirea celor 105 de ani de la Marea Unire a provinciilor româneşti într-un singur stat este onorată de militarii români prin ceremonii şi defilări cu personal şi tehnică militară în garnizoanele din ţară în care sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare. Totodată, Drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz.

În garnizoana Alba Iulia, începând cu ora 14,00, la Monumentul 'Marii Uniri' vor fi depuse coroane şi jerbe de flori, activitatea fiind urmată, de la ora 15,00, de ceremonia militară, în zona Bulevardului 1 Decembrie 1918, la care vor lua parte peste 1.000 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, specialişti de la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia şi Filiala Alba-Iulia a organizaţiei Crucea Roşie Română, cu aproximativ 70 de mijloace tehnice terestre şi aeronave militare.

În Iaşi, festivităţile de Ziua Naţională vor începe la ora 10:00 în faţa Palatul Culturii. La parada vor defila 480 de soldaţi, angajaţi ai MAI şi ai altor instituţii. La ora 12:30 va avea loc masa tradiţională cu fasole şi cârnaţi, unde sunt aşteptaţi mii de oameni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Ziua Naţională, sărbătorită în ţară. La Alba Iulia sunt aşteptaţi peste 25.000 de români, iar la Iaşi vor fi cinstiţi cu fasole şi cârnaţi