Antena Meniu Search
x

Video Festivalul Brazilor de Crăciun sprijină copiii vulnerabili. Adina Buzatu şi Gheorghe Zamfir şi-u unit forţele pentru bine

Maestrul Gheorghe Zamfir a fost prezent în platoul Observator alături de buna lui prietenă şi una dintre cele mai vechi colaboratoare ale Antenei 1, Adina Buzatu.

de Redactia Observator

la 30.11.2021, 11:32

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Adina Buzatu și Gheorghe Zamfir își unesc forțele la Festivalul Brazilor de Crăciun pentru cea de-a 21-a ediție a Festivalului Brazilor de Crăciun, care este organizat de Salvaţi Copiii în parteneriat cu Muzeul Național de Artă al României, 26 de artiști și designeri au creat în atelierele lor brazi care spun povestea binelui ce trece de la unul la altul, prin empatie și solidaritate. Gala prezentată anul acesta de Andreea Raicu și Mihai Morar va avea loc pe 9 decembrie.

Într-un context dificil, Festivalul Brazilor de Crăciun rămâne, pentru cel de-al 21-lea an consecutiv, polul solidarității, ediția din acest an demonstrând că binele comun depinde de efortul colectiv, de responsabilitate socială și de implicare. Bradul TRENDS by Adina Buzatu pregătit pentru licitația caritabilă a prins contur dintr-o colaborare artistică, în scop umanitar, cu maestrul Gheorghe Zamfir. Designerul a ales să folosească în lucrarea sa cravata, ca simbol al eleganței masculine eterne și picturile maestrului Gheorghe Zamfir imprimate pe astfel de piese.

"Inspirația mea este chiar cauza, e bine cunoscut că eu iubesc copiii, dar sunt extrem de sensibilă la acești copii mai puțin norocoși, care nu au posibilitatea să ajungă la școală, să mănânce, să se îmbrace sau să se joace. Ne dorim ca bradul nostru să fie cumpărat de un iubitor de artă și de copii. Acesta va primi cadou de la noi, pe lângă bradul achiziționat, și un tablou al celebrului artist, care îi va rămâne ca amintire pentru totdeauna, având în vedere faptul că această latură creativă a maestrului Zamfir este foarte valoroasă și nu foarte cunoscută publicului, încă. Anul acesta, ca și anul trecut, bradul a fost produs în parteneriat cu Heritage Advertising, echipă inovatoare care a reușit cu măiestrie să pună în aplicare proiectul", a spus Adina Buzatu.

Interpret, compozitor și muzicolog, supranumit "regele naiului", Gheorghe Zamfir are o carieră absolut fabuloasă, de peste 55 de ani, care înseamnă peste 300 de lucrări compuse, trecând prin toate stilurile – folcloric, cameral, coral, vocal, instrumental și simfonic şi un repertoriu interpretativ care acoperă perioadele barocă, clasică şi contemporană.

Cariera omului de muzică, care are la activ peste 190 de albume înregistrate și peste 120 de milioane de albume vândute, a fost răsplătită cu nu mai puţin de 120 de discuri de aur și platină, fiind până în prezent singurul artist european care a câștigat două discuri de aur în SUA. Este în mod cert, unul dintre artiştii care prin creativitate, o muncă imensă şi un talent nemărginit, au adus o contribuţie importantă la dezvoltarea muzicii universale.

 Interviul integral poate fi urmărit în materialul video de mai sus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Invitatii Observator 12-14 » Festivalul Brazilor de Crăciun sprijină copiii vulnerabili. Adina Buzatu şi Gheorghe Zamfir şi-u unit forţele pentru bine