Antena Meniu Search
x

Ana Maria Popescu a câștigat argintul la Tokyo. Reprezentanta României a pierdut finala în fața chinezoaicei Sun Yiwen

Update: Ana Maria Popescu a câștigat argintul la Tokyo. Reprezentanta României a pierdut finala în fața chinezoaicei Sun Yiwen.

de Redactia Observator

la 24.07.2021, 15:11

Ana Maria Popescu s-a calificat în finala probei de spadă de la Tokyo. Sportiva luptă pentru aurul olimpic
Ana Maria Popescu s-a calificat în finala probei de spadă de la Tokyo. Sportiva luptă pentru aurul olimpic - Facebook via Federatia Romana de Scrima

Aflată la a 5-a participare la Jocurile Olimpice, spadasina Ana Maria Popescu a obținut pentru a doua oară în carieră, la 36 de ani, medalia olimpică de argint, în proba de spadă individual. Medalia obținută de Popescu este totodată și prima a delegației României la Tokyo 2020.

Popescu a fost învinsă, sâmbătă, în finală, de sportiva chineză Yiwen Sun, favorita numărul 4 a turneului olimpic, cu 11-10, la tușa de aur.

Ştire iniţială: Sportiva Ana Maria Popescu s-a calificat în finala probei de spadă din cadrul concursului de scrimă şi aduce prima medalie pentru România la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În semifinale, Popescu a învins-o pe estona Katrina Lehis, scor 15-11. În finală, Popescu va evolua contra chinezoaicei Yiwen Sun. Finala este programată la ora 14.45.

101 sportivi din partea României

Gimnastul Marian Drăgulescu a ratat, sâmbătă, calificarea în finală la sărituri, singura probă în care a luat startul la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Sportivul, care va împlini 41 de ani în 18 decembrie, a fost notat cu 13.466 la prima săritură şi cu 14.533 la cea de-a doua, pentru o medie de 13.999. În finală se califică gimnaştii clasaţi pe primele opt locuri ale clasamentului.

România participă la Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie-8 august) cu 101 de sportivi, 46 la feminin, 55 la masculin, la 17 discipline sportive, adică înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3x3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box, scrimă, triatlon, judo, tir cu arcul şi tenis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Jocurile Olimpice de la Tokyo » Ana Maria Popescu a câștigat argintul la Tokyo. Reprezentanta României a pierdut finala în fața chinezoaicei Sun Yiwen