Antena Meniu Search
x

Video Momentele care au intrat în istoria Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Japonia a predat ştafeta Franţei, care va găzdui ediţia din 2024

Olimpiada tristeţii s-a încheiat, la Tokyo. Rămân, însă, imagini şi momente care au scris istorie. Condiţiile fără precedent în care s-a desfăşurat competiţia nu au distrus spiritul olimpic. Au fost doborâte recorduri, sportivii au făcut gesturi memorabile, au împărtăşit momentele de victorie şi au fost solidari. Astăzi, steagul olimpic a ajuns la Paris.

de Redactia Observator

la 09.08.2021, 21:39

Vezi și
  • România a obţinut patru medalii la Jocurile Olimpice din acest an

Flacăra olimpică s-a stins la Tokyo. Cu o ceremonie multicoloră, dansuri şi muzică tradiţională, Japonia a predat ştafeta Franţei efervescente.  Imnul a fost cântat chiar de pe Staţia Spaţială, asta în timp ce, pe Pământ, mii de oameni au sărbătorit în jurul campionilor Franţei. Spectacolul a fost total.

Organizate cu un an întârziere, umbrite de pandemie, Jocurile Olimpice s-au desfăşurat ca un adevărat reality show. 19 zile de competiţie, bogate în momente memorabile. Iată şapte dintre ele. 

Hotărâtă să rescrie istoria gimnasticii la Tokyo, americanca Simone Biles nu a plecat cu 5 medalii de aur, aşa cum intenţiona. A dat însă lumii subiect de controversă online când a pus mai presus de competiţie sănătatea mintală.

Pentru Krystsina Tsimanouskaya, competiţia s-a transformat într-o luptă pentru libertate. Tânăra din Belarus a primit azil în Polonia după ce şi-a criticat antrenorii online. 

Pe acelaşi subiect

În topul premierelor, a fost şi victoria celei mai tinere campioane din istorie. O japoneză de 13 ani a triumfat la probele de skateboarding, pentru prima dată probă la Jocurile Olimpice. 

O lecţie de umilinţă vine tot din ţara gazdă: Kenichiro Fumita şi-a cerut scuze, public, după ce a pierdut aurul.

Jocurile Olimpice de la Tokyo au ajuns la final

Un moment de camaraderie şi solidaritate, devenit viral, au împărţit doi atleţi din Quatar şi Italia. Ambii au ratat recordul pentru săritura în înălţime, dar au luat împreună medalia de aur. 

Tokyo s-a dovedit şi arena perfectă pentru a transmite un mesaj de egalitate. Mai mulţi atleţi gay au concurat ca niciodată la Jocurile Olimpice de la Tokyo. în total, 181.

Dacă Laurel Hubbard nu a avut rezultatele scontate, după participarea la proba de haltere feminin, 

britanicul Tom Daley a securizat o dublă victorie. Aur la înot şi o recunoaştere internaţională a talentului la tricotat. "Am terminat puloverul. Şi acesta este rezultatul Este foarte însorit acum. 

Aici scrie Tokyo, aici scrie Marea Britanie.  Aici este steagul şi aici Echipa Marii Britanii. Aştept părerile voastre, dar fiţi amabili!", a spus sportivul într-o postare pe Instagram.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Jocurile Olimpice de la Tokyo » Momentele care au intrat în istoria Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Japonia a predat ştafeta Franţei, care va găzdui ediţia din 2024