Antena Meniu Search
x
LIVE

Galerie foto Un atlet jamaican s-a rătăcit prin Tokyo şi a fost la un pas să rateze proba în care trebuia să concureze. O voluntară i-a dat bani de taxi, iar apoi a devenit campion olimpic

Atletul jamaican Hansle Parchment a fost foarte aproape să rateze semifinala probei de 110 metri garduri de la Jocurile Olimpice, din cauza faptului că s-a rătăcit, cu puţin tim înainte de startul cursei prin Tokyo.

De Ovidiu Cojocaru la 12.08.2021, 21:43

În loc să ajungă la Stadionul Olimpic unde aveau loc probele de atletism, el a ajuns la complexul acvativ. O voluntară i-a venit în sprijin. Aceasta i-a dat bani de taxi şi l-a ghidat pentru a putea ajunge a  timp în locul unde se desfăşura cu adevărat proba, astfel încât să poată lua parte la startul cursei din semifinală, transmite News.ro.

Sportivul Jamaican a terminat cursa pe cea de-a doua poziţie, calificându-se la limită în finala probei. Principalul favorit, americanul Grant Holloway a fost cel care a reuşit să finalizeze primul cursa din carul semifinalei.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Campion olimpic cu ajutorul unei voluntare

Pe acelaşi subiect

Surpriza a venit însă în finală, când Parchment l-a întrecut pe american cu două zecimi şi a reuşit să câştige medalia de aur. Povestea lui Parchment a devenit virală, după ce a căutat-o pe femeia care l-a ajutat, i-a returnat banii pentru taxi şi i-a arătat medalia de aur pe care a câştigat-o.

"Am văzut-o pe această voluntară şi a trebuit să cerşesc. Ea mi-a dat nişte bani pentru a lua taxiul. Şi aşa am reuşit să ajung la pista de încălzire de la stadion, cu suficient timp să mă încălzesc până să concurez", a spus el într-un videoclip, înregistrat în timpul jocurilor, care a atras atenţia întregii lumi, în această săptămână.

Sportivul i-a mulţumit femeii pentru ajutorul acordat şi îi este recunoscător pentru că datorită ei a reuşit să devină campion olimpic. Şi câţiva politicieni au lăudat iniţiativa femeii. "Ai fost esenţială pentru ca eu să mă calific în finală, în acea zi”, i-a spus el femeii, după ce a regăsit-o.

Micul act de bunăvoinţă al voluntarei a fost lăudat de prim-ministrul Jamaicii, Andrew Holness, care a distribuit videoclipul pe Twitter şi a scris: "Fiecare jamaican ştie că recunoştinţa este o necesitate. Parchment Hansle demonstrează asta perfect." Ministrul jamaican al Turismului, Edmund Bartlett, a declarat presei locale că a invitat-o pe femeie să viziteze Jamaica.

Parchment a câştigat una dintre cele patru medalii de aur obţinute de Jamaica la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Jocurile Olimpice de la Tokyo » Un atlet jamaican s-a rătăcit prin Tokyo şi a fost la un pas să rateze proba în care trebuia să concureze. O voluntară i-a dat bani de taxi, iar apoi a devenit campion olimpic