Antena Meniu Search
x

Brazilia este din nou campioană olimpică la fotbal, învingând Spania cu 2-1

Reprezentativa masculină de fotbal s-a impus în finala olimpică a competiției, învingând Spania cu 2-1, după 2 reprize de prelungiri. După 90 de minute de joc, scorul a fost 0-0. Brazilia a ratat o lovitură de pedeapsă în prima repriză, prin Richarlison, care este golgheterul competiției.

de Redactia Observator

la 07.08.2021, 17:49

Brazilia este din nou campioană olimpică la fotbal, învingând Spania cu 2-1
Brazilia este din nou campioană olimpică la fotbal, învingând Spania cu 2-1 - Profimedia Images

Prima repriză i-a avut în prim plan, în debut, pe spanioli, care au ratat prin Dani Olmo o mare ocazie de a deschide scorul.

În minutul 37, Brazilia a primit o lovitură de pedeapsă, după consultarea sistemului VAR, de către arbitrul partidei, Chris Beath. A executat Richarlison, însă mult peste poartă. În al doilea minut suplimentar al primei reprize, Brazilia a deschis scorul prin Matheus Cunha, care a primit o pasă perfectă de la Dani Alves.

Spania a replicat după pauză, egalând în minutul 64. Carlos Soler a trimis o centrare precisă lobată în interiorul careului, unde Mikel Oyarzabal a preluat și a marcat cu un șut imparabil.

În ultimele 5 minute de joc, Oscar Gyl și Bryan Gil au nimerit bara transversală a porții braziliene, cu șuturi de la distanță. A rămas 1-1 și s-a trecut la jucarea a două reprize de prelungiri. În minutul 108, Brazilia a marcat pentru 2-1. După un corner executat de spanioli, sud-americanii au plecat pe contraatac, mingea a ajuns la Malcom, care l-a executat din apropiere pe Simon.

S-a încheiat 2-1 pentru Brazilia, care câștigă a doua oară consecutiv medaliile de aur la Jocurile Olimpice, după ce se impuse-se și la Rio de Janeiro 2016. Titlul de golgheter al turneului i-a revenit lui Richarlison, cu 5 reușite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Jocurile Olimpice de la Tokyo » Brazilia este din nou campioană olimpică la fotbal, învingând Spania cu 2-1