Antena Meniu Search
x

Doi antrenori din Belarus au fost excluşi de la Jocurile Olimpice, în urma scandalului cu Krystina Timanovskaya

Doi antrenori din Belarus şi-au pierdut acreditările olimpice de la Tokyo, după ce zilele trecute ar fi forţat o sportivă să părăsească competiţia.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 06.08.2021, 09:45

Krystsina Tsimanouskaya a primit viză umanitară în Polonia
Krystsina Tsimanouskaya a primit viză umanitară în Polonia - Profimedia

Comitetul Olimpic Internaţional a confirmat că Artur Shimak şi Yury Maisevich au fost înştiinţaţi pentru a părăsi satul olimpic, transmite BBC. Pe lângă retragerea acreditărilor, cei doi antrenori vor fi anchetaţi disciplinar. Cazul Krystina Timanovskaya a atras atenţia globală după ce sportiva a refuzat ordinele date de echipa sa prin care i se cerea să se retragă de la Jocurile Olimpice şi să meargă acasă. Ea a refuzat acest lucru şi ulterior a primit din partea Poloniei viză umanitară pentru a se putea muta în Varşovia.

Krystina Timanovskaya a plecat în Polonia

Oficialii din Belarus spun că Timanovskaya a fost eliminată din echipa naţională, din cauza stării sale emoţionle. Sportiva contrazice spusele lor şi consideră că decizia de a fi eliminată vine ca urmare a mai multor postări pe Instagram în care vorbea despre neglijenţa antrenorilor faţă de concurenţii din Belarus. Într-un interviu acordat jurnaliştilor BBC, ea a spus că era în drum spre aeroport săptămâna trecută, când bunica ei a avertizat-o că nu este sigur să se întoarcă, după ce a urmărit știrile. La aeroport, Timanovskaya le-a arătat ofițerilor de poliţie, un document prin care cere ajutorul autorităţilor, pentru a evita să fie îmbarcată într-un avion spre casă. Ea a primit apoi protecția poliției înainte de a fi mutată la ambasada poloneză de la Tokyo.

Eliminarea a avut loc după ce sportiva s-a plâns pe rețelele de socializare că a intrat în cursa de ștafetă 4x400m la scurt timp, după ce s-a constatat că unii coechipieri nu sunt eligibili pentru a concura. Videoclipul a stârnit un val de critici în mass-media din Belarus, care au acuzat-o pe Krystina de lipsă de spirit de echipă. Sprinterul a declarat pentru BBC că vrea să se întoarcă în Belarus, dar că este prea periculos în acest moment. Și soțul ei a fugit din Belarus, după ce a primit o viză pentru Polonia, dar celelalte rude ale ei rămân în țară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Jocurile Olimpice de la Tokyo » Doi antrenori din Belarus au fost excluşi de la Jocurile Olimpice, în urma scandalului cu Krystina Timanovskaya