Antena Meniu Search
x

Video Cum a fost prinsă Elena Udrea în Bulgaria. Autoritățile urmează să demareze procedura de extrădare

Elena Udrea a fost condamnată definitiv la șase ani de închisoare în dosarul Gala Bute, dar a dispărut din nou înainte să primească sentinţa. Udrea a fost găsit vinovata pentru luare de mită şi abuz în serviciu. În urmă cu puţin timp a fost prinsă. Apucase să iasă din ţară. 

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 07.04.2022, 19:47

Vezi și

Elena Udrea a fost prinsă, în timp record, în Bulgaria, în vama Kulata. Nu a apucat să treacă în partea grecească. Polițiștii bulgari sunt cei care au prins-o pe Udrea. Informațiile inițiale erau că fostul ministru a fugit din țară în această dimineață, la ora 11, și că ar fi plecat singură. Doar că nu a fost găsită singură, ci în compania unui bărbat. 

Se va merge pe procedură de extrădare. Are un mandat european de arestare emis pe numele ei, care va fi trimis în Bulgaria. Rămâne ca Ministerul Justiției de aici să colaboreze cu Ministerul Justiției din Bulgaria, să-i fie confirmat mandatul la instanță. Cel mai probabil va fi arestată pentru 30 de zile acolo și apoi se va merge pe procedură de extrădare. 

Nu este prima dată când Elena Udrea fuge din țară înainte să-și afle condamnarea. Doar că de această dată nu avea nicio măsură preventivtă pe numele ei, nici măcar control judiciar cu accent să nu părăsească țara, așa cum a ceru DNA. Însă, pe rând, magistrații de la Curtea de Apel București și de la ICCJ au respins cererea procurorilor anti-corupție. 

În mod normal, Elena Udrea ar fi trebuit să fie adusă la Rahova, pentru verificări medicale, iar apoi să fie dusă la penitenciarul de femei Târgșor. Însă aici vor fi aduși ceilalți doi condamnați definitiv în dosarul "Gala Bute", Rudel Obreja și Tudor Breazu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Justitie » Cum a fost prinsă Elena Udrea în Bulgaria. Autoritățile urmează să demareze procedura de extrădare