Antena Meniu Search
x

Update Elena Udrea a fost prinsă în Bulgaria. Primele imagini cu fostul ministru

Elena Udrea a fost prinsă în Bulgaria, a transmis, într-o informare de presă, Ministerul Afacerilor Interne. Din primele informații, Udrea ar fi fost reținută în Kulata, la granița Bulgariei cu Grecia.

de Redactia Observator

la 07.04.2022, 18:55

Elena Udrea
Elena Udrea a fost prinsă în Bulgaria - Observator

"În urma cooperării dintre structurile specializate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și autoritățile din Bulgaria, femeia, pe numele căreia este emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, a fost depistată pe teritoriul Bulgariei", a transmis MAI.

Elena Udrea este acum în custodia poliției din Bulgaria și urmează să fie predată, în curând, polițiștilor români. Ofițerii o vor escorta apoi spre penitenciar.

Elena Udrea, condamnată la 6 ani de închisoare în dosarul "Gala Bute"

Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins constestația în anulare și a menținut condamnarea. Decizia este definitivă.

Pe acelaşi subiect

La închisoare va ajunge şi fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, care are de executat o condamnare de cinci ani, precum şi Tudor Breazu (administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea), care a primit 3 ani cu executare. Completul de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justitie a respins azi, cu majoritate, contestațiie în anulare formulate în dosarul „Gala Bute”. 

De ce a fost condamnată la închisoare Elena Udrea

Reamintim că în 2018, Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită în dosarul Gala Bute. Magistraţii au menţinut atunci sentinţele pronunţate de instanţa de fond şi în cazul celorlalţi inculpaţi. Astfel, Tudor Breazu, fostul asistent personal al Elenei Udrea, a primit trei ani de închisoare cu executare, Ştefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea, a fost condamnat la un an şi şase luni cu suspendare, fostul secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Gheorghe Nastasia a primit patru ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii Ana Maria Topoliceanu a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare, iar Dragoş Marius Botoroagă, administratorul unei firme, a primit doi ani şi şase luni cu suspendare. Fostul ministru al Economiei Ion Ariton a fost achitat pentru acuzaţiile de participaţie improprie la abuz în serviciu şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Procurorii DNA spun că statul ar fi fost păgubit cu 2 milioane de euro, în 2011. Bani ar fi fost daţi ilegal de Ministerul Dezvoltării firmei care a organizat Gala de Box în care Lucian Bute îşi apăra titlul mondial. Elena Udrea a anunţat în 17 februarie 2018 că se află în Costa Rica, iar în aprilie ea anunţa că are statut provizoriu de refugiat politic din 21 martie şi că una dintre obligaţiile pe care le are este de a nu părăsi teritoriul statului Costa Rica. Ulterior ea a fost arestată. După decizia CCR privind nelegala compunere a completurilor de 5 judecători de la CCR, Udrea a fost eliberată din arest din Costa Rica și s-a judecat contestația în anulare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Elena Udrea a fost prinsă în Bulgaria. Primele imagini cu fostul ministru