Antena Meniu Search
x

Elena Udrea a fugit din ţară. Este dată în urmărire generală după condamnarea din dosarul Gala Bute

Elena Udrea, fostul ministru al Turismului, trebuie să stea şase ani după gratii. Decizia a fost luată astăzi de instanţa supremă în dosarul Gala Bute şi este definitivă şi irevocabilă. Iniţial, Elena Udrea a fost condamnată în acest dosar în iunie, 2018, an în care ea se afla în Costa Rica, unde ceruse azil politic. Până la această oră, fostul ministru e de negăsit, aşa că a fost dată în urmărire geneală. Udrea a părăsit ţara în această dimineaţă prin Vama Giurgiu. Poliţia de frontieră a confirmat că a plecat singură din România.

de Redactia Observator

la 07.04.2022, 17:50

Fostul ministru Elena Udrea a plecat din ţară. Ea a fost dată oficial în urmărire, conform site-ului IGPR. Ea nu a fost găsită nici la adresa din buletin, nici la adresa din Corbeanca unde locuia împreună cu familia, pentru a fi încarcerată după ce condamnarea la şase ani de închisoare în dosarul Gala Bute a rămas definitivă.

Poliţia Capitalei nu a găsit-o pe Elena Udrea după condamnare

"Împotriva numitei Udrea Elena - Gabriela a fost emis mandatul de executare a pedepsei inchisorii nr. 44 din 05.06.2018 de către Tribunalul Bucureşti - Secţia I Penală, fiind condamnată la 6 ani inchisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu", este mesajul postat la rubrica "persoane urmărite" de pe site-ul IGPR.

Elena Udrea a fost căutată şi la adresa din buletin, dar şi la imobilul din Corbeanca, unde stă împreună cu iubitul său şi cu fiica lor. Condamnarea fostului ministru Elena Udrea la şase ani de închisoare în dosarul Gala Bute a rămas definitivă după ce ICCJ a respins joi contestaţia în anulare depusă de aceasta.

Pe acelaşi subiect

"Astăzi, în jurul orei 15.30, Poliția Capitalei a primit, de la instanță, documentele privind executarea pedepsei cu închisoarea, pentru 3 persoane, respectiv o femeie și doi bărbați. Astfel, având în vedere decizia instanței, conform procedurilor legale, polițiștii Serviciului Investigații Criminale din Poliția Capitalei și polițiști din cadrul I.P.J. Ilfov s-au deplasat la domiciliile celor 3 persoane vizate, precum și în locurile pretabile a se afla acestea.

Față de cei doi bărbați a fost pusă în aplicare măsura, urmând a fi încarcerați. Femeia nu a fost găsită la domiciliu sau la adresele cunoscute, fapt pentru care a fost declanșată procedura pentru punerea în urmărire. Facem precizarea foarte clară că persoana care nu a fost depistată nu avea dispuse măsuri preventive sau interdicții.

Imediat după primirea documentelor la nivelul Poliției Capitalei, în jurul orei 15.30, s-au efectuat verificări, în urma cărora a reieșit că aceasta a părăsit teritoriul României, în cursul acestei dimineți, anterior momentului pronunțării de către instanță a sentinței definitive. Reiterăm faptul că, până astăzi, la momentul pronunțării instanței, nu erau dispuse măsuri preventive sau interdicții. Se continuă activitățile specifice, pentru depistarea și încarcerarea persoanei" a declarat Poliţia Capitalei.

Poliţia de Frontieră confirmă că Udrea a plecat din ţară

Poliţia de Frontieră a confirmat că Elana Udrea a ieşit legal din ţară joi dimineaţă: "Persoana în cauză a părăsit teritoriul ţării în cursul dimineţii de 07.04.2022, pe cale terestră, în mod legal, deoarece nu avea restricţionat dreptul la liberă circulaţie de către instituţiile competente. Precizăm faptul că, Poliţia de Frontieră Română pune în aplicare, potrivit atribuţiilor stabilite de legislaţia naţională privind organizarea şi funcţionarea instituţiei, măsurile de restricţionare a dreptului la liberă circulaţie a persoanelor în condiţiile art. 40-41 din Legea 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, cu modificările şi completările ulterioare. Astfel, din punct de vedere al atribuţiilor instituţionale, dacă  o persoană, cetăţean român, se prezintă la ieşirea din ţara şi îndeplineşte condiţiile prevăzute de legislaţia în domeniu, acesteia i se permite continuarea călătoriei."

Un complet format din cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins joi, ca nefondate, contestaţiile în anulare depuse de Elena Udrea şi ceilalţi inculpaţi din dosarul Gala Bute. Decizia instanţei a fost luată cu majoritate de voturi. A existat şi o opinie separată în complet, în sensul admiterii contestaţiilor depuse de inculpaţi şi DNA.

În acest dosar, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, iar Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea, a primit trei ani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Justitie » Elena Udrea a fugit din ţară. Este dată în urmărire generală după condamnarea din dosarul Gala Bute