Antena Meniu Search
x

Traian Băsescu a fost externat şi se pregăteşte să se mute din vila de protocol, după ce a fost declarat definitiv colaborator al Securităţii

Traian Băsescu s-a externat din spital, a anunţat Maria Băsescu. Soția fostului președinte al României a explicat că a vorbit cu acesta și că acum urmează să se mute din vila de protocol. 

de Redactia Observator

la 30.03.2022, 16:57

Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Universitar din Bruxelles
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Universitar din Bruxelles - Hepta/Mediafax/Andreea_Alexandru

Soţia fostului preşedinte a declarat că este foarte supărată pe situaţie pentru că s-a mutat de prea multe ori din locuinţele în care a stat. 

În cursul zilei de astăzi urmează să vină acolo şi cele două fete, Ioana şi Elena, pentru a o ajuta cu mutarea.

”Am vorbit acum 10 minute, s-a externat. Şi acum încep împachetările. M-am mutat de foarte multe ori, să ştiţi! Casa asta cred că e a noua casă în care m-am mutat. M-am mutat de foarte multe ori. Aşa că încă o mutare în plus”, a declarat Maria Băsescu în această dimineaţă pentru Antena 3. 

Ieri, Maria Băsescu confirmase, la RTV, că Traian Băsescu era internat la spitalul din Bruxelles, acolo unde a ajuns de urgenţă săptămâna trecută. 

Pe acelaşi subiect

Fostul preşedintele al României s-ar fi simțit rău zilele trecute, după decizia Înaltei Curți prin care a fost declarat colaborator al Securităţii sub numele conspirativ Petrov. 

Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) a făcut precizări oficiale, luni, privind actuala situaţie locativă a fostui preşedinte Traian Băsescu, arătând că acesta şi familia sa au obligaţia de a elibera locuinţa de protocol în termen de 60 de zile, după decizia instanţei prin care s-a constatat definitiv că a avut calitatea de colaborator al Securităţii, potrivit prevederilor legale.

Ce pierde de fapt Traian Băsescu, după ce ICCJ a decis definitiv că a colaborat cu Securitatea

Potrivit Legii nr. 406/2001 privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de şef al statului român, persoanele care au avut calitatea de şef al statului român beneficiază pe durata vieţii de următoarele drepturi:

a) folosinţa gratuită a unei locuinţe de protocol şi a unui spaţiu pentru organizarea cabinetului de lucru, încadrat cu un post de consilier şi un post de secretar, ambele atribuite cu destinaţia de reşedinţă;

b) o indemnizaţie lunară în cuantum egal cu 75% din indemnizaţia acordată Preşedintelui României în exerciţiu;

c) pază şi protecţie, precum şi folosinţa gratuită a unui autoturism, asigurate permanent de Serviciul de Protecţie şi Pază, potrivit reglementărilor în vigoare;

d) folosinţa gratuită pe o perioadă de maximum 12 luni a unei locuinţe, cu destinaţia de reşedinţă, în suprafaţă de maximum 200 mp, în perioada executării lucrărilor de reparaţii capitale la imobilul atribuit cu destinaţia de reşedinţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri politice » Traian Băsescu a fost externat şi se pregăteşte să se mute din vila de protocol, după ce a fost declarat definitiv colaborator al Securităţii