Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Mario Iorgulescu ar putea scăpa complet de procesul în care a condus băut şi drogat şi a omorât un tânăr. În doi ani se prescrie fapta

Mario Iorgulescu scapă de acuzaţia de omor! La primul termen de la reluarea procesului, judecătorii au decis să schimbe încadrarea faptei în ucidere din culpă. În 2019, fiul preşedintelui LPF provoca un accident mortal în Capitală, în timp ce conducea beat şi drogat. Reîncadrarea îi garanteză o pedeapsă mai mică.

de Sonia Simionov

la 11.10.2024 , 19:31

În mod clar vorbim despre o pedeapsă mai mică. De la 15-25 sau pe viaţă, pentru omor, la o încadrare de la 2 la 7 ani - pentru ucidere din cuplă. Decizia este a magistraţilor Înaltei Curti care susţin că, pentru a fi omor, fapta trebuie să fie intenţionată fără dubiu.

Procesul, reluat de la zero

Aceeaşi instanţă a decis, în urmă cu trei luni, ca procesul lui Iorgulescu să fie reluat de la zero. Asta înseamnă că judecătorii au la dispoziţie doar doi ani pentru a ajunge la o decizie definitivă. Uciderea din culpă se prescrie după opt ani.

Vezi și

Reamintesc că Mario Iorgulescu a fost condamnat la 13 ani și 8 luni de închisoare, după ce, în 2019, a ucis un tânăr, la volanul unui Aston Martin, în timp ce conducea, băut şi drogat. Expertiza a arătat că avea 240 de km/h. În urma accidentului, un tânăr de 24, tatăl a doi copii, a murit.

Iorgulescu nu este în România, este în Italia, acolo unde a fost dus imediat după accident, cu un avion privat. Până în prezent, statul român a cerut de 4 ori extrădarea lui, dar instanţele din Italia au refuzat. Aşa că, Mario Iorgulescu rămâne, momentan, la Milano. 

Sonia Simionov Like

Jurnalism. Sună pompos, nu? De fapt, nu e. E una dintre cele mai "la firul ierbii" meserii. Jurnalistul te ține informat. Îți aduce știrile zilei. Reporterul adună informații și îți transmite despre salarii, pensii, vacanțe, târguri, prețuri etc.

Întrebarea zilei
Ați fost păcălit să plătiți aceeași sumă pentru un produs cu un gramaj mai mic?
Observator » Justiţie » Mario Iorgulescu ar putea scăpa complet de procesul în care a condus băut şi drogat şi a omorât un tânăr. În doi ani se prescrie fapta