Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Părinţii tânărului ucis de Mario Iorgulescu, răpuşi de durere după ce judecătorii i-au anulat condamnarea. "Nu există aşa ceva"

Lovitură de teatru! Mario Iorgulescu scapă de condamnarea la 14 ani de închisoare pentru că o omorât un bărbat când conducea beat şi drogat. Procesul lui va fi rejudecat, aşa cum au cerut avocaţii plătiţi de tatăl lui, preşedintele Ligii de Fotbal din România. Mario Iorgulescu nu mai este în ţară de aproape cinci ani. La o lună după accident, familia l-a transferat la o clinică din Italia şi refuză să îl aducă în România, pentru că ar avea afecţiune psihică netratabilă. 

de Cristina Filip

la 20.06.2024 , 19:49

13 ani şi 8 luni trebuia să stea în spatele gratiilor Mario Iorgulescu după accidentul din septembrie 2019 când a ucis un tânăr de 24 de ani, tată a doi copii. Când a trecut pe roşu şi a lovit maşina acestuia, conducea cu peste 160 de kilometri pe oră şi nu a schiţat niciun gest să frâneze. Mario Iorgulescu nici nu a trecut prin arest. Familia l-a scos rapid din ţară, iar la cinci ani după tragedie, decizia judecătorească de astăzi l-a aruncat în disperare pe tatăl victimei. 

  • Reporter:

    ivi justiția, dacă astăzi recursul în casație se acceptă?Cum ați pr

  • Iulian Vicol, tatăl lui Dani Vicol: Nu există așa ceva. Aș putea să mă uit pe un bloc, să mă arunc de acolo...ce să fac? 

Curtea Supremă a admis recursul în casaţie şi a trimis dosarul lui mario Iorgulescu înapoi la Curtea de Apel pentru rejudecare. Acum, am putea asista la 3 scenarii: o pedeapsă mai mică, schimbarea încadrării din omor în ucidere din culpă sau achitare pe motiv că suferă de probleme psihice.

Vezi și

"Avem de-a face cu o persoană căreia i s-a descoperit o anumită afecţiune a lobului frontal care va putea fi exploatată în sensul în care nu putea să răspundă penal la momentul faptei", spune Virgil Boglea, avocatul lui Mario Iorgulescu.  

Pe acelaşi subiect

Până la următoarea decizie a Curţii de Apel, Mario Iorgulescu este un om liber

Mario Iorgulescu a avut mandat de arestare în lipsă şi, după condamnare, un mandat de executare a pedepsei. Acum, niciunul nu mai este valabil. Începe un nou proces. Pentru părinţii lui lui Dani Vicol, victima lui Mario Iorgulescu, fiecare şedinţă de judecată a fost o tortură prelungită. 

"De 5 ani duc o viață foarte grea. N-am ce să spun în cuvinte. În primul rând, nu neapărat pentru mine, ci pentru copilul meu că l-a băgat în pământ nevinovat", mărturiseşte Marinela Vicol, mama lui Dani Vicol. 

"Noi am venit la orice proces. Domnul Iorgulescu, nu. A căutat să ne pună piedici. Putea să recunoască", spune Iulian Vicol, tatăl lui Dani Vicol. 

Raportul toxicologic a arătat că Mario Iorgulescu consumasese alcool şi cocaină înainte de urca la volan. Avocaţii au contestat de la început rezultatele. 

"Spitalul Elias nu avea acreditare de la RENAR să efectueze această procedură de prelevare a probelor biologice", spune Virgil Boglea, avocatul lui Mario Iorgulescu

Curtea de Apel Bucureşti urmează să stabilească acum termen de rejudecare. 

Cristina Filip Like

Cred că profesia asta m-a ales pe mine înainte să o aleg eu pe ea. Nu întâmplător.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Evenimente » Părinţii tânărului ucis de Mario Iorgulescu, răpuşi de durere după ce judecătorii i-au anulat condamnarea. "Nu există aşa ceva"