Antena Meniu Search
x

Video Momentul în care Elena Udrea ajunge în faţa instanţei, în Bulgaria. A stat doar 20 de minute în sala de judecată

Elena Udrea va afla sâmbătă când va fi extrădată în România. Până atunci, fostul ministru al Turismului, condamnat la 6 ani de închisoare, rămâne în arest în Bulgaria. 

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 08.04.2022, 17:42

Vezi și

Elena Udrea a ajuns în urmă cu scurt timp în faţa instanţei din Bulgaria. Puţin timp a stat şi în sala de judecată pentru că nu a avut translator. A înţeles totuşi întrebările jurnaliştilor români aflaţi în Bulgaria, pe care însă le-a ignorat.

De ce aţi plecat din ţară, doamna Udrea?

De ce aţi ales să plecaţi din ţară?

Care a fost planul?

Pe acelaşi subiect

De ce aţi ales Bulgaria?

Era acelaşi plan ca pentru Costa Rica?

Elena Udrea se află în custodia autorităţilor bulgare, după ce a încercat să fugă din ţară, imediat după pronunţarea deciziei în dosarul Gala Bute. 

Bianca Iacob, reporter Observator: O şedinţă scurtă, pentru că Elena Udrea nu a avut translator. Trebuie să vină cineva, cel mai probabil de la Sofia, aşa că audierea se va relua sâmbătă, la ora 14.00. Are apărător ales, un politician local, unul dintre cei mai buni avocaţi de aici din Bulgaria, spune presa locală. A ales-o Elena Udrea, avocata a intrat în posesia dosarului, pe care trebuie să îl studieze. Elena Udrea nu a vrut să răspundă la nicio întrebare venită din partea presei. A fost dusă după aproximativ 20 de minute înapoi în arest. Această decizie pe care o vor da magistraţii, cel mai probabil mâine, nu va fi una definitivă. Are timp trei zile să depună contestaţie la un tribunal superior, la Sofia. 

Fostul ministru rămâne în arest în Bulgaria

Elena Udrea a încercat din nou reţeta "Costa Rica", însă de această dată n-a ieşit aşa cum spera. Condamnată definitiv la şase ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu, în dosarul Gala Bute, Udrea a trecut graniţa pe la Giurgiu, înainte de pronunțarea deciziei, cu gândul că va scăpa de închisoare. A fost reţinută după câteva ore în Bulgaria, la câţiva kilometri de frontiera cu Grecia. Iar în această dimineaţă, ordonanţa de reţinere i-a fost prelungită de magistraţii bulgari cu încă 72 de ore. Procesul Elenei Udrea a fost amânat azi pentru că nu a avut translator la bulgari.

Luni, cel mai probabil fostul ministru va fi prezentat în fața unui judecător care va confirma mandatul emis pe numele Elenei Udrei. Iar odată ce se va întâmpla această procedură, polițiștii din România vor veni să o recupereze, să o aducă în țară.

Asta dacă Elena Udrea nu cere azil politic în Bulgaria. Pentru că are și aceasta posibilitate, atunci s-ar începe un proces de extrădare pe numele ei. Iar lucrurile s-a putea prelungi. Dar, din informațiile pe care le avem, evident pe surse, Elena Udrea își dorește să se întoarcă în țară.

Cum a fost reţinută Elena Udrea

"Pe 7 aprilie, Direcția Cooperare Operațională Internațională - Ministerul de Interne a primit o solicitare urgentă de asistență din partea autorităților de poliție române în vederea localizării unui autoturism în țară. Potrivit informațiilor, în acesta circula un cetățean român, condamnat la 6 ani de închisoare pentru fapte de corupție. DMOS a contactat imediat DGGP pentru a împiedica persoana căutată să părăsească țara sau să fugă. Pe parcursul acțiunilor întreprinse, coordonate de GDNP, autoturismul a fost amplasat în zona de responsabilitate a punctului de frontieră Kulata, iar autoritățile române competente au fost sesizate imediat.

Imediat a fost primit un mandat european de arestare pentru cetățeanul român. Potrivit informațiilor primite, femeia căutată are 48 de ani, în calitatea sa de ministru în perioada 2010 până la sfârșitul anului 2011 a desfășurat o serie de acțiuni în vederea obținerii de foloase de proprietate.

Femeia căutată a fost reținută pentru până la 24 de ore în legătură cu MEA emis de autoritățile române. Continuarea reținerii urmează să fie solicitată de autoritățile judiciare competente", au transmis autorităţile bulgare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Justitie » Momentul în care Elena Udrea ajunge în faţa instanţei, în Bulgaria. A stat doar 20 de minute în sala de judecată