Antena Meniu Search
x

Video O grupare de cămătari, desființată de DIICOT, în Mureș. Își terorizau victimele pe internet

O grupare de cămătari care acţionau în judeţul Mureş a fost destructurată de procurori şi poliţişti. Aceştia încercau să-şi intimideze victimele cu postări făcute în mediul online.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 18.11.2021, 13:37

Vezi și

Polițiștii spun că în ultimii cinci ani, cele două grupări acționau atât în Târgu Mureș cât și în Reghin, reușind să terorizeze sute de persoane. 

Le acordau acestora împrumuturi după propriile reguli, și dobânzi enorme, astfel că nu de puține ori de la sume împrumutate de câteva mii de euro se ajungeau la datorii de sute de mii de euro. Îi obligau pe oameni să plătească, sub amenințări iar uneori se ajungea chiar și la violență. 

12 persoane, audiate

Pentru intimidare, încărcau frecvent videourile cu amenințări chiar pe rețele de socializare, unde se foloseau și de alți membri celebri ai lumii interlope din România. 

În cele din urmă, victimele au depus plângere la poliție, iar ieri au fost efectuate 25 de percheziții. 12 persoane au fost ridicate și duse la audieri. 11 dintre acestea au fost reținute pentru 24 de ore, iar astăzi vor fi prezentate în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Justitie » O grupare de cămătari, desființată de DIICOT, în Mureș. Își terorizau victimele pe internet