Antena Meniu Search
x

Steve Bannon, fostul consilier al lui Trump, condamnat la patru luni de închisoare. A refuzat să coopereze cu anchetatorii în cazul asaltului de la Capitoliu

Fostul consilier al lui Donald Trump, Steve Bannon, a fost condamnat la patru luni de închisoare pentru că a refuzat să coopereze cu o comisie de anchetă a Congresului în cazul asaltului de la Capitoliu. Judecătorii au decis că Bannon va avea de plătit şi o amendă de 6.500 de dolari, relatează CNN.

de Redactia Observator

la 21.10.2022, 19:54

Steve Bannon, fostul consilier al lui Trump, condamnat la patru luni de închisoare.
Steve Bannon, fostul consilier al lui Trump, condamnat la patru luni de închisoare. - Profimedia Images

Judecătorul a spus că Bannon nu va trebui să ispășească pedeapsa de patru luni până când nu va avea loc apelul în cazul condamnării sale.

Fostul strateg şef al lui Trump a fost găsit vinovat în iulie de sfidarea Congresului, pentru că a ignorat o citație din partea comisiei Camerei, care investighează atacul din 6 ianuarie. Bannon a solicitat eliberarea condiționată și a cerut amânarea sentinței până la apelul său.

Bannon: Respect sentinţa primită

Steve Bannon, s-a adresat pe scurt reporterilor după ce a primit condamnarea sa de patru luni în această dimineață, spunând că alegătorii își vor da propriul verdict asupra democraților și a Departamentului de Justiție la alegerile intermediare din noiembrie.

Pe acelaşi subiect

„Respect judecătorul, sentința pe care a primit-o, am fost total respectuos pe parcursul întregului proces din punct de vedere juridic”, a spus Bannon.

„Astăzi a fost ziua judecății mele de către judecător. Și a declarat pentru apel și vom avea un proces de contestații viguros. Am o echipă juridică grozavă și vor exista mai multe domenii de apel”, a continuat Bannon.

Donald Trump evită să spună dacă va merge la audieri, dar reia acuzaţiile privind fraudele electorale

Fostul preşedinte american Donald Trump a trimis săptămâna trecută o scrisoare Comisiei speciale a Camerei Reprezentanţilor care anchetează violenţele produse la Capitoliu, reluând acuzaţiile privind presupusele fraude electorale din 2020, dar evitând să spună dacă se va prezenta la audieri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Justitie » Steve Bannon, fostul consilier al lui Trump, condamnat la patru luni de închisoare. A refuzat să coopereze cu anchetatorii în cazul asaltului de la Capitoliu