Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Asaltul asupra Capitoliului SUA: Donald Trump, obligat de comisia de anchetă să depună mărturie în faţa Congresului

Comisia Camerei Reprezentanților a Statelor Unite, care îl anchetează pe fostul preşedinte american Donald Trump cu privire la asaltul de la Capitoliu a votat pentru citarea lui Donald Trump, ceea ce înseamnă că va fi obligat legal să depună mărturie în fața Congresului, scrie BBC.

de Ovidiu Cojocaru

la 13.10.2022 , 23:14

Donald Trump, fostul preşedinte american Donald Trump, fostul preşedinte american - Profimedia Images

Audierea comisiei s-a încheiat astăzi, după ce a votat în unanimitate pentru citarea lui Donald Trump. Președintele comitetului Bennie Thompson a descris decizia de citare a fostului președinte drept „o acțiune extraordinară”. „El trebuie să fie responsabil. I se cere să răspundă pentru acțiunile sale”, a spus Thompson.

Donald Trump, obligat să răspundă pentru evenimentele din 6 ianuarie

Comitetul a încercat să realizeze o imagine clară a evenimentelor petrecute în interiorul Casei Albe în timp ce se desfășura asaltul de Capitoliu. Câţiba asistenți au mărturisit că fostul președinte ar fi vrut să meargă şi el la faţa locului în timpul protestelor.

Articolul continuă după reclamă

O serie de mesaje de la agenții serviciilor secrete – care au sarcina de a-l păzi pe președinte – indică că se pregăteau ca Trump să facă o mișcare într-o situație volatilă. Agenților li s-a ordonat să se îmbrace cu echipament de protecție și "să rămână pe loc".

Pe acelaşi subiect

Comitetul a redat, de asemenea, un clip audio de la un oficial anonim al securității de la Casa Albă, care a spus că angajații erau „alarmați” și în „stare de șoc” din cauza președintelui.

„Știam cu toții că acest lucru se va muta de la un eveniment public normal, democratic, știți, la altceva”, dacă Trump ar fi mers la Capitoliu", a spus oficialul anonim.

În cele din urmă, Trump nu s-a dus la Capitoliu și, conform mărturiilor, a stat în sufrageria Casei Albe, urmărind scenele care se desfășoară, în direct la televizor.

Ovidiu Cojocaru Like
Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri externe » Asaltul asupra Capitoliului SUA: Donald Trump, obligat de comisia de anchetă să depună mărturie în faţa Congresului