Antena Meniu Search
x

Galerie foto Clădirea Capitoliului SUA, luată cu asalt de susținătorii lui Donald Trump. Imagini incredibile cu haosul din Washington

Patru persoane au murit, inclusiv o femeie care a fost împușcată, după ce susținătorii președintelui în exercițiu Donald Trump au luat cu asalt una dintre clădirile simbolice din SUA, aruncând capitala în haos.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 07.01.2021, 14:46

  • Stare de urgență în Washington DC, până pe 21 ianuarie.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Deschideți galeria foto pentru a vedea imaginile incredibile în urma violențelor din Washington

Miercuri, sute de protestatari pro-Trump au împins barierele amplasate de-a lungul perimetrului clădirii Congresului, unde s-au confruntat cu forțele de ordine, scrie CNN.

După aproape două ore de confruntări, poliția a anunțat că manifestanții au intrat în clădire, iar Senatul a fost evacuat în regim de urgență. Vicepreședintele Mike Pence a fost, de asemenea, evacuat din camera unde urma să-și îndeplinească rolul în numărarea voturilor electorale. Este pentru prima dată, în 200 de ani, când Capitoliul SUA a fost luat cu asalt de insurgenți. 

În urma violențelor, în Washington DC a fost prelungită starea de urgenţă cu 15 zile, până după ziua instalării lui Joe Biden la Casa Albă, conform deciziei primarului, relatează BBC. Ordinul este valabil până în 21 ianuarie, la ora 15:00, la o zi după instalarea în funcţie a lui Biden.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Clădirea Capitoliului SUA, luată cu asalt de susținătorii lui Donald Trump. Imagini incredibile cu haosul din Washington