Galerie foto

Clădirea Capitoliului SUA, luată cu asalt de susținătorii lui Donald Trump. Imagini incredibile cu haosul din Washington

De Iulia Iancu.
Publicat: 07.01.2021, 10:40.
Actualizat: 07.01.2021, 14:46

Patru persoane au murit, inclusiv o femeie care a fost împușcată, după ce susținătorii președintelui în exercițiu Donald Trump au luat cu asalt una dintre clădirile simbolice din SUA, aruncând capitala în haos.

Susținătorii lui Donald Trump, în Capitoliu

Susținătorii lui Donald Trump, în Capitoliu

Profimedia Images

Deschideți galeria foto pentru a vedea imaginile incredibile în urma violențelor din Washington

Miercuri, sute de protestatari pro-Trump au împins barierele amplasate de-a lungul perimetrului clădirii Congresului, unde s-au confruntat cu forțele de ordine, scrie CNN.

După aproape două ore de confruntări, poliția a anunțat că manifestanții au intrat în clădire, iar Senatul a fost evacuat în regim de urgență. Vicepreședintele Mike Pence a fost, de asemenea, evacuat din camera unde urma să-și îndeplinească rolul în numărarea voturilor electorale. Este pentru prima dată, în 200 de ani, când Capitoliul SUA a fost luat cu asalt de insurgenți.

În urma violențelor, în Washington DC a fost prelungită starea de urgenţă cu 15 zile, până după ziua instalării lui Joe Biden la Casa Albă, conform deciziei primarului, relatează BBC. Ordinul este valabil până în 21 ianuarie, la ora 15:00, la o zi după instalarea în funcţie a lui Biden.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.