Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Andreea Maria a murit la nici 9 anişori, după un accident înfiorător în Italia. Mama copilei, o tânără din Moldova cu pașaport românesc, a încercat în zadar să o trezească

Andreea Maria Creţu venise recent în Italia, împreună cu părinţii și sora mai mică, pentru a începe o nouă viață. O nouă țară, o nouă casă, o nouă școală pe care, din păcate, copila de nici 9 anişori nu le va cunoaște niciodată. Fetița a murit într-un accident teribil, în provincia Treviso, după ce mașina în care se afla s-a ciocnit frontal cu un alt autoturism.

De Veronica Micu la 14.08.2021, 11:53

Nenorocirea a avut loc miecuri, 11 august, în jurul orei 8:40, în Lughignano di Casale sul Sile, în zona Treviso, de-a lungul Via Nuova Trevigiana. Andreea Maria se afla la bordul unui Volkswagen Golf, împreună cu mama ei Zinaida Crețu, de 29 de ani, moldoveancă dar cu pașaport românesc și sora ei de doi ani. 

Potrivit publicației Corriere della Sera, la volan se afla mătușa Larisa Plotnicu, 30 de ani. Din motive încă necunoscute, mașina lor s-a cionit frontal cu un Fiat Tipo condus de o femeie de 50 de ani, din Roncade. Dinamica și cauzele accidentului sunt în continuare verificate de poliția rutieră din Treviso, dar se pare că tragedia s-a produs după ce una dintre cele două mașini a pătruns pe sensul opus.

Impactul a fost unul extrem de violent, iar Fiatul a luat imediat foc. 

Pe acelaşi subiect

Un pompier aflat în timpul liber a salvat șoferița din mașina în flăcări

Providențială a fost intervenția lui Sandro Zamuner, șeful pompierilor de la Veneția. Bărbatul, care locuiește în zonă, a scos-o pe femeia de 50 de ani din Fiatul care ardea și, cu ajutorul unui stingător, a domolit focul care risca să se extindă și la Golful în care se aflau cele două femei și fetițele.

El a fost cel care a acordat primul ajutor Andreei, copila aflându-se în mașină, legată cu centura de siguranță și inconștientă, în timp ce mama ei încerca să o trezească. 

Pompierul a așezat-o pe fetiță pe asfalt și a început imediat manevrele de resuscitare. După câteva clipe, ambulanțele solicitate la 118 au ajuns la fața locului, iar Zamuner a încredințat-o pe copilă echipajului de prim-ajutor, care a continuat resuscitarea Andreei și a intubat-o pe surioara mai mică a acesteia, în timp ce pompierii au stins flăcările care cuprinseseră Fiatul. Andreea Maria a transferată de urgență la spitalul Ca 'Foncello din Treviso, unde medicii au încercat totul pentru o salva. Din păcate, la câteva ore după internare, inima copilei s-a oprit pentru totdeauna.

În urma accidentului, sora mai mică, mama și mătușa au fost rănite, însă niciuna dintre ele nu este în pericol de a-şi pierde viaţa. 

Andreea Maria ar fi împlinit 9 ani în septembrie

La scurt timp după producerea tragediei, tatăl Andreei, Sergiu, de asemenea moldovean, dar cu pașaport românesc, a ajuns și el la spital. Bărbatul, împreună cu soţia şi cele două fetiţe, se mutaseră recent la Mogliano Veneto, iar în urmă cu doar patru zile familia ceruse dreptul de şedere.

Plecați din Chișinău, capitala Republica Moldova, locuiseră câțiva ani la Dublin, în Irlanda. În Veneto, însă, se afla sora Zinaidei, Larisa, soțul și cei doi copii ai lor. Cuplul locuiește în Lughignano de mulți ani și familia Andreei venea deseori în vizită, astfel apărând şi dorința lui Sergiu de a încerca să construiască o nouă viață în Italia, apropiată de cumnații săi. 

A luat o casă în Mogliano Veneto, și-a găsit un loc de muncă şi a sperat la un viitor fericit în Peninsulă. O familie senină, așa cum apare din fotografiile postate de cei doi soţi pe Facebook. Imaginile imortalizează și ultima petrecere dată de ziua de naștere a Andreei, care ar fi împlinit 9 ani pe 21 septembrie. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Mapamond » Andreea Maria a murit la nici 9 anişori, după un accident înfiorător în Italia. Mama copilei, o tânără din Moldova cu pașaport românesc, a încercat în zadar să o trezească