Antena Meniu Search
x

Video Atac armat în Maine. Criminalul care a ucis 18 persoane și a rănit alte zeci este încă liber. Medicii spun că e schizofrenic: "Nu am cuvinte"

Un nou masacru înfiorător zguduie Statele Unite. Cel puţin 18 oameni au fost ucişi şi alţi 50 răniţi după ce un bărbat a deschis focul cu o armă de asalt într-o sală de bowling şi într-un bar din Lewiston, al doilea cel mai populat oraş din statul Maine. Autorităţile au reuşit să-l identifice pe principalul suspect. Este militar în rezervă şi instructor de tir. Acesta este încă în libertate. 

de Redactia Observator

la 26.10.2023, 21:31

Vezi și

Sunt imagini surprinse imediat după atacul de la sala de bowling. Zeci de oameni fug pentru a scăpa cu viaţă în timp ce persoanele rămase înauntru sunt luate la ţintă cu o armă de asalt.

Barman, martor: Totul a fost... nu am cuvinte, ceva ce nu trebuie să se întâmple în viaţa reală.

După câteva minute, atacatorul trage şi într-un bar din apropiere. După ce a lăsat însângeraţi zeci de localnici, s-a făcut nevăzut. În urma lui, o ţară întreagă nu îşi revine din şoc. Antrenorul echipei de baschet Sacramento Kings nu şi-a putut stăpâni lacrimile în timpul unei conferinţe de presă.

Mike Brown, Sacramento Kings Head Coach: Nu sunt foarte inteligent, dar ştiu că noi, ca ţară, trebuie să facem ceva.

Pe acelaşi subiect

Individul a reuşit să dispară la volanul unei maşini de culoare albă. Aceasta a fost găsită abandonată la aproape 20 de kilometri distanță.

Cel puţin 18 oameni au fost ucişi şi alţi 50 răniţi

Commissioner Mike Sauschuck, Maine Department of Public Safety: Avem sute de poliţişti ce operează în jurul statului Maine, pentru a investiga cazul, pentru a-l localiza pe Card. Care, din nou, este o persoană de interes și singura din acest caz. Vom continua să adunăm informații, ca să-l aducem pe suspect în fața justiției și să fie pedepsit pentru faptele sale.

O poză cu atacatorul a fost făcută publică pe reţelele sociale. Bărbatul, pe numele lui, Robert Card, militar în rezervă şi instructor de tir. Bărbatul este în evidenţă cu probleme psihice. Medicii care s-au ocupat de cazul lui spun că ar suferi de schizofrenie. Cu puțin timp înainte de masacru, bărbatul a amenințat că va deschide focul într-o bază militară.

Peste 530 de masacre au avut loc de la începutul anului în Statele Unite. Cel de aseară este cel mai sângeros şi sunt cele mai multe victime din 2019. Tragedia readuce în discuţie uşurinţa cu care americanii îşi pot procura o armă de foc. După ultimele statistici, peste 400 de milioane de arme sunt deţinute de cetăţenii americani, în condiţiile în care Statele Unite au o populaţie de aproximativ 330 de milioane de locuitori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Mapamond » Atac armat în Maine. Criminalul care a ucis 18 persoane și a rănit alte zeci este încă liber. Medicii spun că e schizofrenic: "Nu am cuvinte"