Antena Meniu Search
x

Un jurnalist palestinian află în direct că soţia şi copiii săi au fost ucişi într-un bombardament israelian în Gaza. VIDEO

Război Israel - Hamas. Corespondentul Al Jazeera, televiziune finanţatată de Qatar, a aflat că soţia şi cei doi copii, un băiat şi o fată, au fost ucişi într-un atac israelian în Gaza. A aflat cumplita veste chiar în timp ce era în direct şi relata despre război. În atacul respectiv au murit în total 12 rude ale bărbatului.

de Redactia Observator

la 26.10.2023, 14:11

Vezi și

Jurnalistul palestinian Wael Al-Dahdouh, în vârstă de 53 de ani, este foarte cunoscut în întreaga lume arabă pentru că a relatat de nenumărate ori din Gaza în timpul conflictelor israeliano-palestiniene, relatează AP. Este născut în Gaza şi a povestit de-a lungul anilor despre soarta şi suferinţele palestinienilor. Dar în timp ce palestienienii îl consideră un erou, israelienii îl consideră un propagandist care şi-a folosit familia pe post de scut uman pentru a apăra Hamas

Mohamed Moawad, un director al Al Jazeera, un canal TV care critică dur modul în care israelienii îi tratează pe pelastienieni, a publicat o înregistrare cu momentul în care în care Wael a primit vestea tragediei. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Armata israeliană confirmă un atac într-o zonă din Gaza unde au fost ucise 12 rude ale unui jurnalist Al-Jazeera

Pe acelaşi subiect

Forţele de Apărare ale Israelului (IDF) au confirmat că au efectuat un raid aerian care a vizat "infrastructura teroristă a Hamas" într-o zonă din Gaza unde miercuri au fost ucişi 12 membri ai familiei lui Wael Al-Dahdouh, relatează CNN.

Atacul a lovit o casă din tabăra de refugiaţi Nuseirat din centrul Fâşiei Gaza. Aici se adăposteau rudele corespondentului Al-Jazeera din Gaza, Wael Al-Dahdouh, după ce au fost strămutate, potrivit canalului ştiri cu sediul în Qatar. Şi-a pierdut fiul Mahmoud, adolescent, și fiica sa, Sham, în vârstă de șapte ani, potrivit Al-Jazeera. 

"Loviturile asupra ţintelor militare sunt în conformitate cu prevederile relevante ale dreptului internaţional, inclusiv luarea de măsuri de precauţie fezabile pentru a reduce numărul victimelor civile", a declarat joi IDF pentru CNN. "În ceea ce priveşte acest caz specific, IDF a vizat infrastructura teroristă Hamas din zonă",  a transmis armata israeliană.

Wael al-Dahdouh a fugit împreună cu familia sa în tabăra Nuseirat după ce Israelul i-a avertizat pe cei din jumătatea de nord a Fâşiei să plece imediat, relateazăThe Guardian.

"A fost vizată casa lor din tabăra Nuseirat unde s-au refugiat după ce au fost strămutaţi de bombardamentele iniţiale, în urma apelului premierului Netanyahu ca toţi civilii să se mute în sud. Condamnăm cu fermitate ţintirea fără discriminare şi uciderea civililor nevinovaţi din Gaza, care a dus la pierderea familiei lui Wael Al-Dahdouh şi a nenumăraţi alţii", a transmis Al-Jazeera.

Alte 21 de persoane au fost ucise în aceeaşi lovitură aeriană, care a avut loc marţi seara, potrivit oficialilor palestinieni. Alţi membri ai familiei lui al-Dahdouh au fost îngropaţi sub dărâmături, potrivit postului de ştiri. Imaginile difuzate de Al-Jazeera l-au arătat pe al-Dahdouh plângând în timp ce vede cadavrele familiei la morgă. 

 "Ceea ce s-a întâmplat este clar. Este vorba de o serie de atacuri ţintite asupra copiilor, femeilor şi civililor. Tocmai am relatat din Yarmouk despre un astfel de atac, iar raidurile israeliene au vizat multe zone, inclusiv Nuseirat. Aveam îndoieli că ocupaţia israeliană îi va lăsa pe aceşti oameni să plece fără să-i pedepsească. Şi, din păcate, asta s-a întâmplat. Aceasta este zona "sigură" despre care vorbea armata de ocupaţie", a comentat ulterior jurnalistul la Al-Jazeera.

Loviturile israeliene au ucis peste 6.400 de persoane în Gaza şi au rănit peste 17.000, potrivit bilanţului comunicat de autorităţile, aflate sub controlul Hamas. De asemenea, aproape 600.000 de oameni au fost nevoiţi să plece din casele lor din cauza bombardamentelor cauzate de atacurile Hamas de pe 7 octombrie soldate cu 1400 de morţi, majoritatea civili. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Un jurnalist palestinian află în direct că soţia şi copiii săi au fost ucişi într-un bombardament israelian în Gaza. VIDEO