Antena Meniu Search
x

Atac armat cu 18 morţi în Maine. O mamă şi-a protejat fiica de 11 ani cu propriul corp: "Stăteam întinsă deasupra fiicei mele"

Bilanţul atacului armat din Maine a urcat la 18 morţi şi 13 răniţi. Bărbatul care a ucis 18 persoane miercuri noapte, în Lewiston, un orăşel cu 38.000 de locuitori, este în continuare în libertate. Sute de poliţişti sunt pe urmele sale iar patru localităţi sunt sub lockdown. Suspectul este Robert Card, în vârstă de 40 de ani. Cetăţenii au fost avertizaţi să nu se apropie de suspect. O mamă a povestit că în timpul atacului s-a întins deasupra fiicei sale de 11 ani pentru a o proteja.

de Redactia Observator

la 26.10.2023, 18:54

Atac armat cu 18 morţi în Maine. O mamă şi-a protejat fiica de 11 ani cu propriul corp: "Stăteam întinsă deasupra fiicei mele"
Atac armat cu 18 morţi în Maine. O mamă şi-a protejat fiica de 11 ani cu propriul corp: "Stăteam întinsă deasupra fiicei mele" - Profimedia

Șapte morți au fost găsiţi la sala de bowling, Sparetime Recreation. Alte opt persoane erau moarte la restaurantul Schemengees Bar & Grille. Alte trei au murit la spital, a anunţat poliţia. O mamă care a supraviețuit atacului armat din Lewiston, Maine, a povestit cum și-a protejat fiica de 11 ani de focuri de armă la sală de bowling, relatează ABC News.

Riley Dumont a povestit că tatăl ei, un poliţist pensionar care era cu ea în acel moment, a făcut o baricadă din "mese și o bancă mare în spatele cărora copiii se ascundeau" pentru a-i proteja de gloanțe. "Stăteam întinsă deasupra fiicei mele", a mărturisit femeia. 

Criminalul "înarmat şi periculos" este căutat de o armată de poliţie şi forţe de ordine

18 oameni sunt  decedați în acest moment, a transmis colonelul William Ross, purtător de cuvânt al poliţiei din statul Maine. Şapte oameni au fost uciși la sala de bowling, unul era femeie și restul șase, bărbați. La restaurant, au fost găsiți șapte bărbați morţi înăuntru și un alt bărbat afară. Cauza morții pentru toți cei 18 sunt răni provocate prin împușcătură. Mai multe persoane au fost duse la spitalele din zonă. Trei dintre răniţi au murit ulterior. 

Masacrul a început miercuri în jurul orei locale 18:56 când poliția a fost alertat că o persoană a deschis focul la un centru de recreere din Lewiston, Maine. Câteva minute mai târziu, în jurul orei 19:08, au fost făcute mai multe apeluri. Poliția a răspuns rapid, dar s-a confruntat cu o situaţie "foarte fluidă şi foarte periculoasă". Doar opt dintre victime au fost identificate până acum.

Suspectul principal este căutat de o armată de poliţie, sute de persoane din cadrul tuturor agenţiilor de forţe de ordine din stat. În timpul căutărilor, a fost găsită mașina suspectului. Robert Card este considerat înarmat și periculos, nu trebuie abordat, iar oricine intră în contact cu el ar trebui să sune imediat 911, a transmis poliţia. Autorităţile nu au spus care ar fi motivele din spatele masacrului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Atac armat cu 18 morţi în Maine. O mamă şi-a protejat fiica de 11 ani cu propriul corp: "Stăteam întinsă deasupra fiicei mele"