Au mâncat kebab de urs negru şi au ajuns la spital, infectaţi cu viermi. Coşmarul unei familii din SUA, după un banal grătar
O reuniune de familie s-a transformat rapid într-un coşmar, după ce mai mulţi membri au ajuns la spital, unde au fost diagnosticaţi cu trichineloză. Aceştia mâncaseră kebab din carne de baribal, scrie CNN.
![Au mâncat kebab de urs negru şi au ajuns la spital, infectaţi cu viermi. Coşmarul unei familii din SUA, după un banal grătar Au mâncat kebab de urs negru şi au ajuns la spital, infectaţi cu viermi. Coşmarul unei familii din SUA, după un banal grătar](https://img.observatornews.ro/0/2024/5/28/578261/mancare-a6b101d4.webp?w=430&f=2&v=2)
Cazul, care s-a petrecut în 2022, a fost readus în discuţie în ultima ediție a Raportului Săptămânal de Morbiditate și Mortalitate al Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA. Incidentul s-a petrecut în Dakota de Sud, în timpul unei reuniuni de familie.
Întreaga familie a mâncat carne de vânat, mai exact carne de baribal, adusă de unul dintre membri, dar şi legume. Carnea fusese congelată timp de o lună şi jumătate, apoi decongelată şi gătită insuficient, potrivit Sky News. Prima persoană care a ajuns la spital a fost un tânăr de 29 de ani, cu simptome care includeau febră, dureri musculare severe şi umflături în jurul ochilor.
În cele din urmă, medicii l-au diagnosticat pe bărbat cu trichineloză, un vierme rotund care este rar la om şi care se ia de obicei prin consumul de vânat sălbatic. Odată ajunsă la om, larva se poate deplasa prin corp până la ţesutul muscular şi la organe, inclusiv la creier. Alţi cinci membri ai familiei au fost diagnosticaţi cu viermi, inclusiv o fetiţă de 12 ani şi alţi doi membri ai familiei care mâncaseră doar legume. În total, trei membri ai familiei au ajuns la spital, unde au fost trataţi cu albendazol.
Urșii și alte animale sălbatice, inclusiv mistreții, lupii și veverițele, se pot îmbolnăvi adesea de trichineloză, o boală gravă cauzată de viermi paraziți din genul Trichinella, dar adesea par perfect sănătoși. Când se tranșează carnea, este dificil de spus dacă este contaminată, deoarece există puține semne ale parazitului, potrivit CNN.
- Incident dezgustător în aer. Un pasager s-a trezit cu viermi pe el, în timpul unui zbor Olanda - SUA. De unde...
- Mâncare plină de viermi la cantina Şcolii de Poliţie din Cluj-Napoca. Studenţilor li s-a cerut să şteargă...
- Schimbare de conducere la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza". Cursuri online până după Crăciun
- UE intenţionează să blocheze importul anumitor produse, urmând exemplul SUA. Alimentele vizate
- Un transport de arme grele americane a sosit în Israel sâmbătă noaptea: "Bombe puse recent la dispoziţie de...
Ce este trichineloza
Mulți experți în faună sălbatică le spun vânătorilor de urși să considere toată carnea de urs infectată, iar CDC recomandă gătirea completă a cărnii la o temperatură internă de cel puțin 74 grade Celsius pentru a ucide paraziții. Afumarea, sărarea, uscarea și microundele nu îi omoară întotdeauna, spun experții.
Trichineloza poate fi o infecție ușoară sau severă, iar simptomele pot depinde de locul unde migrează larvele în organism. Infecțiile ușoare pot să nu aibă simptome vizibile, conform CDC. Dacă parazitul se mută în tractul gastrointestinal, poate provoca dureri abdominale, diaree sau vărsături. În mușchi, poate provoca febră, erupții cutanate, conjunctivită și umflături faciale. Ocazional, pot exista simptome care pun viața în pericol, inclusiv probleme cardiace, tulburări ale sistemului nervos central și dificultăți de respirație. Deoarece carnea cu Trichinella poate contamina şi alte alimente, carnea crudă ar trebui să fie depozitată și preparată separat de alte preparate.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰