Antena Meniu Search
x

Galerie foto Băieţel de trei ani, mort pe scaunul dentistului, după o anestezie, în SUA. Părinţii, în lacrimi: „Nu ne așteptam să ieșim de acolo fără copil”

Dramă de neînchipuit pentru o familie, după ce băieţelul lor a murit pe scaunul dentistului, în timpul unei proceduri dentare. Părinţii cer răspunsuri şi acuză medicii pentru decesul copilului.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 13.07.2021, 11:22

Abiel Valenzuala Zapata, în vârstă de trei ani, a fost dus la clinica stomatologică Tiny Teeth Pediatrics Dentistry din Wichita, Kansas, pentru o intervenţie medicală. Trei dintre dinţişorii săi trebuiau îndepărtaţi din cauza unei infecţii a gingiilor, motiv pentru care i s-a făcut anestezie. Potrivit detaliilor din anchetă, băieţelul a reacţionat normal în primele 30 de minute de la anestezie. La un momentdat, în timp ce medicul lucra la linia maxilarului inferior, obrazul a început să i se umfle, iar pulsul a început să încetinească.

Mama nu şi-a revăzut copilul decât după ce a fost declarat mort

O ambulanţă a fost chemată de urgenţă la cabinetul stomatologic pentru copii şi i s-au efectuat manevrele de resuscitare înainte de a fi transportat la spitalul din Winchita. În ciuda eforturilor depuse de medici, băiatul a fost declarat mort la scurt timp.

Mama lui Abiel, Nancy Valenzuela, în vârstă de 25 de ani, care îl dusese la programare, ceruse detalii la recepție cu privire la echipajul medical apărut la faţa locului. Femeia susţine că nu a fost informată că fiul ei se află în stare gravă până în momentul în care şi-a văzut copilul transportat la ambulanţă. În lacrimi mărturiseşte că nu şi-a mai văzut fiul decât după ce micuţul a murit.

Pe acelaşi subiect

Familia încă așteaptă raportul medicului legist, ţinând cont că personalul și rapoartele medicale nu susțin că Abiel ar fi avut o reacție alergică, potrivit Daily Mail. În plus, stomatologul a declarat că nu a văzut aşa ceva în cariera sa, mai ales la cineva fără alergii cunoscute.

„Nu ne aşteptam să ieşim de acolo fără un copil” a spus mama, îngenungheată de durere, menţionând că se aştepta să fie doar o procedură simplă şi că Abiel se simţea bine înainte de procedură. A plâns, recunoaşte aceasta, atunci când i s-a făcut injecţia pentru anestezie, dar a încercat să îl liniştească: „Papi, totul va fi bine. Ştii că va fi bine”

Familia Valenzuela Zapada cere acum răspunsuri şi acuză medicii pentru moartea micuţului.

„Ca mamă, ai impresia că ai dat greş pentru că nu ai făcut nimic întru a-l proteja. Chiar am crezut că am făcut o alegere corectă. - Nu am putut face nimic pentru tine Papi, dar voi afla adevărul- . Asta i-am promis. Este singurul lucru pe care îl mai pot face acum, precum şi creşterea conştientizării în privinţa riscurilor. El era cel mai năzbâtios dintre cei trei copii ai mei. El se remarca oriunde ne aflam” a completat mama.

Ofiţerul de poliţie Trevor Macy de menţionat într-o declaraţie de presă că nu există nicio anchetă penală „în acest moment”. O pagină de strângere de fonduri a fost creată de un prieten de familie care îi descrie pe părinţi ca fiind „genul de oameni care deseori se străduiesc să-i ajute pe cei care au nevoie”

Moartea lui Abiel i-a afectat nu numai pe părinții săi, ci și pe cei doi frați ai săi, Jaquelyn, în vârstă de 6 ani, și Gabriel, în vârstă de 2 ani. Clinica stomatologică Tiny Teeth Pediatrics Dentistry nu a putut fi contactată şi nici nu a oferit un răspuns în urma tragediei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » Băieţel de trei ani, mort pe scaunul dentistului, după o anestezie, în SUA. Părinţii, în lacrimi: „Nu ne așteptam să ieșim de acolo fără copil”