Antena Meniu Search
x

Un bărbat de 30 de ani care a "confundat" cancerul cu o durere de măsea a murit la o zi după nuntă, în Marea Britanie

Un tânăr a descoperit prea târziu că ceea ce credea că este doar o simplă problemă dentară era de fapt o formă incurabilă de cancer. Vestea a venit ca un trăznet, dar nu i-a luat bucuria de a trăi ultimele clipe alături de sufletul său pereche.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 24.03.2021, 16:58

Persoană pe patul de spital cu perfuzie în mână
Bărbatul a murit la o zi după nuntă - Shutterstock
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Starea de sănătate a lui Jerry Collins, manager de restaurant, s-a deteriorat rapid după diagnosticul crunt, motiv pentru care a decis să se căsătorească cu partenerul său chiar în secţia de terapie intensivă a spitalului în care era internat. Câteva ore mai târziu a închis ochii. Pentru totdeauna.

A primit diagnosticul în ajunul Crăciunului

Soțul său, Andrew Godfrey-Collins, a vorbit despre frământările acestora, începute în urmă cu câteva luni, când faţa lui Jerry se umflase în mod bizar, dar credeau că o vizită la stomatolog va rezolva problema. Tânărul a mers de mai multe ori la medic, convins fiind că este o infecţie dentară sau poate oreion, potrivit Mirror. După ce a fost trimis însă la un medic specialist, adevărul a ieşit la iveală. Un adevăr dureros, şocant, zdrobitor pentru cei doi.

În ajunul Crăciunului, a fost diagnosticat cu cancer, iar la scurt timp starea de sănătate s-a deteriorat. În câteva săptămâni, Jerry a fost internat la secţia de terapie intensivă, unde el și partenerul său au organizat o ceremonie de nuntă simbolică în fața unui pastor, chiar înainte să moară.

„La început am crezut că ar putea fi ceva de genul oreionului sau o afecțiune dentară cu simptome similare. Totuși, din cauza pandemiei, a reuşit să îşi facă o programare la dentist de-abia la finalul anului. A fost supus unei biopsii la începutul lunii decembrie și speram să fie un chist benign. Dar apoi am auzit aceste cuvinte: melanom malign. Jerry se aștepta deja să fie ceva serios, chiar dacă în februarie făcuse nişte analize care nu arătaseră nimic suspect, dar ni s-a spus că, chiar dacă ar fi găsit-o mai devreme, nu ar fi făcut prea multe diferențe" a declarat Andrew, soţul său.

Cuplul a decis că trebuie să se căsătorească, aşa că au pus planul în aplicare cât se poate de repede.

„Am făcut tot posibilul pentru a face acest lucru posibil”, a spus Andrew. „Pastorul a venit să ne vadă în spital și am avut o ceremonie cu adevărat splendidă, iar personalul ICU a fost minunat. Dar nu a fost o ceremonie legală din punct de vedere juridic. Mi-ar fi trebuit câteva ore să trec prin toate documentele și nu am vrut să-mi petrec ultimele ore din viață departe de el, făcând acte. Părinții și sora lui erau cu noi. Deși știau despre noi, atunci a fost prima dată când ne-am afişat public, în faţa lor. Mă gândeam că ar fi nedrept să ne mai prefacem pentru că era de aşteptat, eram acolo. În schimb ei m-au întâmpinat cu multă dragoste, ceea ce m-a făcut să regret că nu am vorbit mai devreme" a continuat iubitul său, actualul soţ.

A doua zi, Jerry a murit, înconjurat de noul său soț și de familia sa.

„În primele trei zile am plâns încontinuu, mă simţeam neputincios”, a spus Andrew, adăugând “Nu îmi venea să cred, eram şocat, chiar şi atunci când trebuia să mă ocup de aranjamentele funerare. Se simte o lipsă uriaşă fără el. Îl cunosc de foarte mult timp, practic toată viaţa mea de adult a fost alături de el. Era un om foarte bun. Am decis să formăm un cuplu la cea de-a doua întâlnire. Căuta pe cineva cu care să aibă o relație și a avut mereu multă dragoste de oferit și am avut norocul să o primesc eu. A fost atât de recunoscător față de NHS pentru tot ceea ce au făcut pentru el. Ultimul său mesaj pentru mine a fost despre cât de minunate au fost asistentele sale, cum i-au ținut mâna și l-au făcut să se simtă îngrijit. Îl vom ţine în viaţă prin amintirile noastre” a mai spus Andrew.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Un bărbat de 30 de ani care a "confundat" cancerul cu o durere de măsea a murit la o zi după nuntă, în Marea Britanie