Antena Meniu Search
x

Irlandezul care a târât cadavrul unchiului până la poştă pentru a-i încasa pensia susţine că e nevinovat: „Nu ştiam că e mort”

Un angajat al unui oficiu poştal din Irlanda a anunţat imediat poliţia când un bărbat a ajuns în faţa ghişeului, purtându-l pe braţe pe unchiul său...mort, având intenţia de a încasa pensia omului. Irlandezul se scuză şi spune că e nevinovat pentru că el nu şi-a dat seama că a cărat până la poştă trupul unei persoane decedate.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 25.01.2022, 11:21

Vorbind despre incidentul macabru care a avut loc vinerea trecută, Declan Haughney insistă că unchiul său, Peadar Doile, era viu atunci când a hotărât să îl târască până la poştă pentru a-i încasa banii. Bărbatul în vârstă de 40 de ani a explicat că el nu a încercat să-l pe bătrânul de 66 de ani, în ciuda faptului că, alături de un prieten, a hotărât să-l ducă pe braţe timp de 5 minute de acasă şi până la oficiul poştal din Hoseys, Irlanda, pentru a lua banii în numele lui.

Bărbatul se consideră nevinovat

El a spus pentru Mirror că a ajuns “ruşinea oraşului” şi este catalogat drept “ucigaş” în comunitatea locală de când a apărut povestea ieşită din comun. Se apară însă şi spune că este acuzat pe nedrept pentru că a avut un antecedent în urmă cu mai mulţi ani, furând bani de la mătuşa lui.

„De ce aș vrea să-mi jefuiesc unchiul? Am 40 de ani, da, nu sunt un copil, nu mai sunt un copil. De ce aş fi intrat în poştă cu un om mort ca să-i iau banii. Sunt nebun? Sunt nebun? Nu sunt. Nu ştiam că e mort”, a spus Declan.

Pe acelaşi subiect

Bărbatul recunoaște că a avut o problemă cu drogurile, motiv pentru care a executat şi doi ani de închisoare, dar e convins că acum este acuzat de oameni de lucruri neadevărate doar pentru că are un trecut nu tocmai bun.

“De-aia spun ei aşa, de ce se întâmplă totul acum, pentru că am făcut asta înainte. Am furat bani folosind cardul mătuşii mele şi am fost arestat pentru fraudă. De-asta se întâmplă totul. Oamenii din oraş ştiu trecutul. Dar asta a fost acum 15 ani. De trei ani am ieşit din închisoare şi mă descurc bine”, a adăugat el.

Declan, care s-a ales cu un ochi vânăt şi mai multe răni faciale după ce a fost atacat şi bruscat în urma incidentului de vinerea trecută, a dezvăluit că acum crede că unchiul său cel mai probabil a murit în drum spre oficiul poştal, dar el nu a observat nimic suspicios. Ofițerii cred că ar fi murit cu aproximativ trei ore înainte de “drumul improvizat” până la poştă.

Bărbaţii ar fi încercat şi anterior să obţină pensia omului

Peadar Doyle, în vârstă de 66 de ani, a fost sprijinit de tejghea de cei doi bărbaţi, pentru a putea fi identificat de cel de la ghişeul local. Deşi oamenii primiseră banii, un angajat a observat că pensionarul era un pic cam schimbat la culoare şi a sunat la poliţie. Când au realizat că au fost chemaţi ofiţerii, cei doi au aruncat trupul pe jos şi au luat-o la fugă, dar au fost prinşi de oamenii legii. Se pare că aceştia intenţionau să cumpere droguri din pensia omului. Potrivit detaliilor din anchetă, unul dintre suspecți intrase mai devreme în oficiul poștal pentru a încerca să obţină banii din pensia bătrânului, dar a fost refuzat pe motiv că doar persoana în cauza poate să ridice suma. Ulterior celor auzite, cei doi s-ar fi întors câteva ore mai târziu cu cadavrul.

O anchetă este în desfăşurare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Mapamond » Irlandezul care a târât cadavrul unchiului până la poştă pentru a-i încasa pensia susţine că e nevinovat: „Nu ştiam că e mort”