Antena Meniu Search
x

Video Românii nu îşi vor primi pensiile la începutul lunii ianuarie. De ce nu ajung banii la timp

Sărbătorile lasă 3 milioane de pensionari fără bani, pentru câteva zile, la început de an. Pensiile vor ajunge aşadar cu întârziere în luna ianuarie 2022, după ce angajaţii de la poştă şi-au luat zilele libere de Crăciun şi Revelion. 

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 29.12.2021, 15:46

Vezi și

Banii vor intra în conturile Poştei Române începând cu data de 4 ianuarie, iar mai apoi, în 6 ianuarie, va începe distribuirea pensiilor. 

Până în data de 17 ianuarie, poştaşii vor aduce pensiile acasă pentru români, iar la ghişee pensia va putea fi ridicată până în data de 19 ianuarie.

Calendarul de plată rămâne însă neschimbat pentru cei care îşi primesc banii pe card.

Pensii mărite din ianuarie

Pe acelaşi subiect

Ianuarie vine şi cu veşti bune pentru pensionari, pentru că pensia minimă creşte de la 800 la 1.000 de lei, iar punctul de pensie în cazul celorlalţi pensionari va fi majorat cu 10% şi va ajunge la 1586 de lei. Vorbim de un plus de 144 de lei.

Într-o lună obișnuită, Poșta Română primește prima parte a banilor de pensii cu 3 zile înainte de prima zi lucrătoare a lunii. Asta se întâmplă la fiecare început de an. Explicaţia: nu se pot vira banii în decembrie pentru ianuarie.

Ajutor pentru pensionarii cu venituri mici

Executivul a aprobat ajutorul pentru pensionari cu venituri mici. Este vorba despre o măsură care să facă ”un scut” în jurul celor mai nevoiaşi şi faţa valului de scumpiri. 

Potrivit acestuia, este vorba de 2,5 milioane de români care vor încasa acest sprijin în luna ianuarie. Impactul bugetar este de 2,56 miliarde de lei şi este va fi asigurat din bugetul de stat, potrivit ministrului.

Prin urmare, toți pensionarii care au pensia cuprinsă între 1000 și 1600 de lei vor primi ajutor astfel încât venitul pe luna ianuarie să ajungă la 2200 de lei, astfel:

  • La o pensie de 1000 lei - ajutorul de la stat este de 1200 lei
  • La o pensie de 1350 lei - ajutorul de la stat este de 850 lei
  • La o pensie de 1600 lei - ajutorul de la stat este de 600 lei

Cel mai probabil, banii pentru pensionari vor ajunge la aceștia în același timp cu pensia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri sociale » Românii nu îşi vor primi pensiile la începutul lunii ianuarie. De ce nu ajung banii la timp