Antena Meniu Search
x

Bebeluş de doar 3 luni, lăsat cu handicap pe viaţă, după ce a fost bătut fără milă de un bărbat de 35 de ani pentru că l-a tras de barbă: „M-am enervat foarte repede"

Un bebeluş de doar 3 luni a rămas cu un handicap permanent, după ce a fost bătut fără milă de un bărbat de 35 de ani pentru că l-a tras de barbă.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 30.04.2022, 15:59

Bebeluş de doar 3 luni, lăsat cu handicap pe viaţă, după ce a fost bătut fără milă de un bărbat de 35 de ani pentru că l-a tras de barbă - Profimedia

Daniel Plumb a fost condamnat la 13 ani de închisoare, după ce şi-a vărsat nervii pe un bebeluş de 3 luni pentru că l-a tras de barbă. Când a observat că micuţul nu mai are puls, în loc să cheme o ambulanță a petrecut 40 de minute pe Google.

Cum şi-a explicat bărbatul faptele

Tânărul de 35 de ani a aruncat copilul pe o canapea atât de puternic încât l-a lovit la nivelul coloanei. A continuat să-l tragă de picioare şi să-l lovească de un calorifer, recunoscând poliţiei că și-a pierdut cumpătul când bebeluşul nevinovat l-a tras de barbă.

„M-am enervat foarte, foarte repede, foarte, foarte repede”, a spus el, potrivit Manchester Evening News.

Pe acelaşi subiect

Cu toate acestea, apoi și-a dat seama că băieţelul nu mai respiră și a spus că a intrat în panică și a început să-l scuture pentru a încerca să obțină un răspuns. A susținut că a ciupit copilul în „puncte de presiune” de pe mâini şi picioare pentru a încerca să-l facă să reacţioneze, relatează Mirror.

În loc să cheme o ambulanță, a mărturisit în instanţă, la Curtea din Burnley cum a petrecut 40 de minute pe Google, căutând termeni precumbebeluş de trei luni pare în stare de comă” și bebeluş de trei luni tremurând”.

Bebeluşul a ajuns în stare gravă la spital

Barbara Webster, de la Urmărire Penală, a declarat că, în ziua următoare, copilul a fost internat la o unitate de Terapie Intensivă Neonatală, cu fracturi la craniu, sângerare la creier, vânătăi la față și corp și „prea multe hemoragii retiniene pentru a fi numărate”.

Bebelușul are acum paralizie cerebrală, fiind lăsat cu dificultăți cognitive și de mobilitate pentru tot restul vieții.

Plumb, din Burnley, a fost arestat sub suspiciunea de vătămare corporală gravă cu intenție. El a recunoscut polițiștilor că rănile au fost toate din vina lui. A mărturisit, de asemenea, că a dat cu piciorul atât de tare balansoarul copilului încât s-a catapultat şi singurul lucru care l-a oprit din a se lovi de pământ cu putere a fost faptul că era legat de scaun. În urma acestui incident, a spus că bebeluşul a început să ţipe, aşa că el s-a ascuns într-o baie. În ciuda tuturor acestor lucruri, Plumb a susținut că nu era o persoană violentă, dar a pledat vinovat pentru două capete de acuzare.

Avocatul lui, Isobel Thomas, a spus că în ciuda celor întâmplare este pe deplin pregătit să accepte orice pedeapsă pentru ceea ce i-a făcut copilului: „Nu trece o zi în care să nu se urască pentru ceea ce s-a întâmplat”.

Rănile suferite de copil îi vor schimba definitiv viața, inclusiv faptul că acesta are acum un diagnostic de paralizie cerebrală. Fotografiile care mi s-au arătat astăzi arată un băiețel fericit și plin de viață, dar realitatea este că mobilitatea și funcția lui cognitivă rămân reduse ca urmare a rănilor provocate de tine. Reprezentați un risc foarte mare pentru orice copil aflat în grija ta, cu excepția cazului în care este identificată cauza principală a infracțiunii dvs. actuale. Comportamentul tău inexplicabil înseamnă că trebuie să fii considerat periculos”, a declarat judecătoarea Sara Dodd.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » Bebeluş de doar 3 luni, lăsat cu handicap pe viaţă, după ce a fost bătut fără milă de un bărbat de 35 de ani pentru că l-a tras de barbă: „M-am enervat foarte repede"