Antena Meniu Search
x

Bebeluş mort după ce a băut lapte praf cu Salmonella. Alertă alimentară în Europa şi SUA: produsele, retrase din magazine

Alertele alimentare sunt tot mai frecvente, şi nu doar în România. Un incident extrem petrecut în Statele Unite a dus la retragerea unui lot de lapte praf - formulă pentru bebeluşi, după moartea unui nou născut infectat cu Salmonella.

de Redactia Observator

la 22.02.2022, 15:57

- Profimedia

Moartea unui nou născut din SUA, infectat cu Salmonella, a declanşat o anchetă de proporţii inclusiv în Europa, în urma căreia inspectorii Agenţiei Alimentare din Marea Britanie au descoperit nereguli grave cu privire la laptele praf - formulă pentru bebeluşi. Produsele, comercializate în mai multe farmacii şi lanţuri de magazine, au fost retrase de urgenţă de la raft, iar părinţii care le-au achiziţionat sunt sfătuiţi să le returneze urgent.

Alertă alimentară: lapte praf cu Salmonella

De altfel, cel mai mare risc e ca bebeluşii să consume laptele cu Salmonella, lucru ce le-ar putea fi fatal în această etapă fragilă a vieţii. Lista produselor investigate e publicată de Mirror, conform comunicatului de presă transmis de autorităţi.

Salmonella, extrem de periculoasă pentru bebeluşi. Simptome frecvente

Alimentele şi suplimentele pentru bebeluşi sunt verificate de obicei sub supraveghere medicală, iar pentru unele produse e nevoie chiar de o prescripţie de la specialist. Infecţia cu Salmonella poate otrăvi organismul, iar printre simptomele cele mai frecvente se numără vărsăturile, diareea, crampele stomacale şi febra.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » Bebeluş mort după ce a băut lapte praf cu Salmonella. Alertă alimentară în Europa şi SUA: produsele, retrase din magazine