Meniu
Search
x

Coşmarul unui bărbat din Marea Britanie a devenit realitate. S-a trezit faţă în faţă cu un păianjen uriaş, de peste 20 cm, al cărui venin ar putea fi letal

Un bărbat de 53 de ani, din Marea Britanie, a simţit fiori pe şira spinării când a descoperit un păianjen uriaş, de peste 20 de centimetri lungime, în propria curte. Iar spusele unui expert l-ar putea face să verifice sub pernă în fiecare seară, înainte de culcare: insecta gigantică ar putea face parte dintr-o specie veninoasă, mortală, originară din Australia. Cel mai probabil, păianjenul a scăpat din casa unui colecţionar, dar autorităţile continuă căutările.

De Redactia Observator la 27.09.2021, 10:07

Jim Dodds, în vârstă de 53 de ani, a dat ochi în ochi cu un păianjen cum nu mai văzuse niciodată. Insecta uriaşă, cu dimensiuni de peste 20 de centimetri, era chiar în curtea bărbatului. "Cred că e veninos, dar nu sunt 100% sigur. Voiam doar să scap de el, nimeni nu a vrut să mă ajute", mărturiseşte englezul înspăimântat. "Trăiesc un coşmar. Nu vreau să mă trezesc dimineaţa şi să îl găsesc în baie", adaugă el.

Acesta a fost inspirat şi a reuşit să prindă arahnida într-un recipient de plastic, scăpând fără nicio muşcătură. Iar spusele unui specialist i-au confirmat temerile: păianjenul ar putea face parte dintr-o specie extrem de veninoasă, letală, care provine din Australia. "După dimensiuni îmi pot da seama că nu este de aici. Ar putea fi din Australia sau zonele tropicale", crede profesorul de biologie Chris Terrell Nield, de la Universitatea Nottingham Trent. "Unele specii din Australia au o muşcătură extrem de periculoasă", adaugă el, potrivit Mirror.

Păianjenul, greu de identificat din fotografie

Înainte de a elibera păianjenul, Dodds i-a făcut o fotografie. Din păcate, însă, în imagine nu sunt vizibile marcajele specifice de pe spate şi abdomen, după care sunt identificate speciile de arahnide. Cel mai probabil, păianjenul a evadat din colecţia unui iubitor de insecte, aceasta fiind cea mai plauzibilă explicaţie pentru prezenţa sa atât de departe de habitatul natural.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Mapamond » Coşmarul unui bărbat din Marea Britanie a devenit realitate. S-a trezit faţă în faţă cu un păianjen uriaş, de peste 20 cm, al cărui venin ar putea fi letal