Antena Meniu Search
x

Criminală în serie, prinsă la 68 de ani. Povestea "Văduvei negre", japoneza care şi-a ucis cu sânge rece soţii şi iubiţii. Singurul "eşec": a lăsat în urmă un supravieţuitor

La 75 de ani, japonezul Isao Kakehi era sănătos și îndrăgostit. Dar viaţa lui a luat o întorsătură surprinzătoare în 2013, când s-a înfiripat o idilă între el şi Chisako Kakehi, o văduvă în vârstă de 67 de ani pe care o cunoscuse printr-o agenţie matrimonială. Două luni mai târziu, cei doi s-au căsătorit şi s-au mutat împreună în orașul Muko din Kyoto. Dar Isao Kakehi nu a mai avut mult de trăit. Pe 28 decembrie, înainte de Anul Nou, a devenit a patra și ultima victimă a criminalei numite „Văduva neagră” în presa japoneză.

de Redactia Observator

la 27.09.2021, 13:05

Procesul lui Chisako Kakehi, în 2017
Procesul lui Chisako Kakehi, în 2017 - Profimedia

Chisako Kakehi, care are acum 74 de ani, este condamnată la moarte pentru asasinarea a trei parteneri şi tentativă de omor în cazul unui al patrulea soţ. Şirul sângeros de crime a început în 2007, când avea 61 de ani, şi poate că nimeni nu ar fi bănuit nimic până la finalul vieţii sale. Dar trecutul a ieşit la iveală odată cu moartea suspectă a lui Isao Kakehi, care a dus la arestarea "Văduvei negre" în 2014, relatează CNN.

"Văduva neagră", condamnată la moarte în 2017

În 2017, aceasta a fost condamnată la moarte după unul dintre cele mai lungi procese din Japonia. Un apel pentru anularea hotărârii a eșuat în luna iunie. "A folosit o agenție matrimonială pentru a se familiariza cu victimele sale, pe care le-a otrăvit pe rând, după ce le-a câştigat încrederea", a declarat judecătorul în vara respectivă. Cazul a ţinut multă vreme primele pagini ale presei japoneze, jurnaliştii insistând asupra înşelăciunilor amoroase şi asupra pericolelor care îi pândesc pe vârstnici şi persoanele vulnerabile pe Internet.

Povestea lui Chisako Kakehi. Şirul victimelor

Pe acelaşi subiect

Născută în prefectura japoneză Saga, Kakehi a lucrat la o fabrică de tipografie și s-a căsătorit cu primul ei soț în 1969, când avea 23 de ani, potrivit Asahi News, afiliat CNN. Mariajul a durat 25 de ani, până la moartea subită a soţului bolnav, în 1994. 

În 2007, femeia a început o relație cu Toshiaki Suehiro, în vârstă de 78 de ani. În după-amiaza zilei de 18 decembrie 2007, Kakehi a luat masa cu Suehiro și copiii săi, iar la final i-a administrat soţului medicamentele. Doar că printre pastile a strecurat şi o capsulă cu cianură, care i-a fost fatală partenerului său. 15 minute mai târziu, Suehiro s-a prăbușit inconștient pe stradă, iar până la sosirea ambulanței intrase deja în stop respirator. Medicii au reuşit să îl stabilizeze, acesta fiind singura victimă care i-a supravieţuit "Văduvei negre". Acesta a rămas însă cu sechele grave şi mari deficienţe de vedere, se arată într-un document din instanţă.

Câțiva ani mai târziu, Kakehi şi-a ales următoarea victimă. Masanori Honda, un vârstnic atletic, sănătos până în anii din urmă ai vieţii, s-a îndrăgostit de criminală, deşi nu este clar care sunt circumstanţele în care s-au întâlnit. Pe 9 martie 2012, după o întâlnire aparent inofensivă la magazin, bărbatul şi-a pierdut cunoștința în timp ce mergea cu motocicleta. Două ore mai târziu, medicii de la spital au constatat decesul.

În august 2013, Minoru Hioki, supravieţuitor al luptei cu cancerul, a încercat să uite de singurătate alături de Chisako Kakehi. Idila s-a încheiat brusc, pe 20 septembrie, când cuplul a ieșit să ia cina în oraş. La fel ca al doilea partener al femeii, Hioki lua numeroase medicamente şi suplimente alimentare. Capsula cu cianură a trecut, încă o dată, neobservată, iar în scurt timp bărbatul și-a pierdut cunoștința. A murit două ore mai târziu, femeia refuzând opţiunea resuscitării celui decedat. 

În noiembrie 2013, la doar două luni de la moartea lui Hioki, ea se căsătorise deja cu următoarea victimă, Isao Kakehi. Iar la o lună după nuntă, se întâlnea deja cu un alt bărbat, spun avocaţii. Proaspătul soț a suferit un stop cardiopulmonar la scurt timp după ce a cinat acasă, cu soţia, şi a decedat câteva ore mai târziu, în braţele medicilor. Acesta a fost cazul care a trezit suspiciunile autorităţilor şi care a pus capăt lungului şir de crime plănuite şi puse în aplicare după acelaşi tipar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Mapamond » Criminală în serie, prinsă la 68 de ani. Povestea "Văduvei negre", japoneza care şi-a ucis cu sânge rece soţii şi iubiţii. Singurul "eşec": a lăsat în urmă un supravieţuitor