Antena Meniu Search
x

Cum a minţit ani de zile o fostă scriitoare pentru "Grey's Anatomy” că are cancer. "Şi-a tuns părul; avea un cateter fals pretinzând că face chimioterapie"

O fostă co-producătoare și scriitoare pentru „Grey's Anatomy” și-a petrecut ani de zile minţind că are cancer, diagnostic de care s-a folosit pentru a inspira inclusiv o poveste din serialul de succes de lungă durată și pentru a-și păcăli colegii. Soţia sa a fost cea care a scos adevărul la iveală, atunci când le-a spus producătorilor că boala sa este de fapt o scorneală. Elisabeth Finch a recunoscut în cele din urmă totul într-un interviu publicat miercuri, 7 decembrie.

de Redactia Observator

la 14.12.2022, 12:52

Elisabeth Finch
O fostă scriitoare pentru "Grey's Anatomy” a minţit ani de zile că e bolnavă de cancer - Todd Wawrychuk / Disney General Entertainment Con

Elisabeth Finch, în vârstă de 44 de ani, care a scris anterior și pentru „True Blood” de la HBO, a declarat pentru The Ankler că „nu a avut niciodată nicio formă de cancer”. Mărturisirea vine totuşi după ani de zile în care femeia şi-a păcălit colegii în privinţa diagnosticului. Planul i-a fost distrus chiar de soţie, care s-a săturat de minciuni şi a spus adevărul producătorilor.

„Am spus o minciună când aveam 34 de ani și a fost cea mai mare greșeală din viața mea”, a spus Finch, acum în vârstă de 44 de ani. „A devenit din ce în ce mai mare și mai mare și a fost îngropată din ce în ce mai adânc în mine.”

Finch şi soţia sa sunt în proces de divorţ, după dezvăluirea marcantă

Finch, despre care IMDb remarcă că a scris 13 episoade „Grey’s Anatomy” și a produs 172 de episoade, le-a spus colegilor din emisiune că a fost diagnosticată cu o formă rară de cancer osos, condrosarcom, în urmă cu un deceniu, despre care a scris și pentru publicații, inclusiv Elle Magazine și The Hollywood Reporter.

Pe acelaşi subiect

Într-un articol din 2019 pe care l-a scris pentru The Hollywood Reporter, Finch a spus că propriul ei diagnostic a inspirat o poveste pentru personajul „Grey’s Anatomy”, Catherine Fox, interpretat de Debbie Allen.

Mărturisirea acesteia are loc la nouă luni după ce Disney, compania-mamă a ABC, și Shondaland, compania fondată de Shonda Rhimes în 2005 pentru a produce „Grey’s Anatomy”, au scos-o pe scriitoare din funcţie, pentru o perioadă nedeterminată, urmând să fie invesigate acuzaţiile potrivit cărora şi-a inventat diagnosticul. Soţia acesteia a fost cea care a spus tot adevărul, la scurt timp după ce a aflat despre minciună. Cuplul este în proces de divorț.

„Ceea ce am făcut a fost greșit. Nu e bine. Sunt praf. Astea-s cuvintele”, a spus Elisabeth Finch.

Şi-a tuns părul şi purta un cateter fals pentru a pretinde că face chimioterapie

Un fost coleg din echipa proiectului „Grey’s Anatomy” a declarat că Elisabeth Finch părea ca și cum i-ar fi căzut părul şi că „lua în mod regulat pauze ca să vomite şi mânca doar sare pentru perioade lungi de timp”. De asemenea şi-ar fi atașat un cateter fals pe braț și și-a ras părul pentru a pretinde că face chimioterapie”.

Despre modul în care au afectat oamenii de pe platou, scriitoarea a spus că „unul dintre lucrurile care îngreunează situația este că s-au adunat în jurul unei narațiuni false pe care eu am făcut-o”. Din spusele scriitoarei, ar fi început să mintă despre cancer după ce a suferit o operație de înlocuire a genunchiului la vârsta de 34 de ani, iar oamenii din viața ei au fost „atât de grijulii”.

Minciuna, a spus ea, a fost „modul meu de a face față și modul meu de a mă simți în siguranță, văzută și auzită după ce sprijinul primit s-a încheiat la scurt timp după operaţie; ea a susținut, de asemenea, că abuzul fizic și emoțional din partea fratelui ei de-a lungul copilăriei a contribuit la crearea minciunilor.

Scriitoarea a pretins că fratele său s-ar fi sinucis, deşi asta este în viaţă

Potrivit Today, Finch a susținut, de asemenea, în mod fals, că fratele ei s-a sinucis în 2019, deși în prezent trăiește și lucrează ca medic în Florida. A spus, în mod asemănător, că și-a pierdut o prietenă apropiată în atacul terorist antisemit din 2018 de la Sinagoga Tree of Life din 2018, din Pittsburgh.

Dr. Marc D. Feldman, profesor de psihiatrie și profesor adjunct de psihologie la Universitatea din Alabama, Tuscaloosa și autorul cărții „Dying to be Ill: True Stories of Medical Deception”, a declarat că situaţia lui Finch sună ca „un caz clasic de tulburare fictivă”, pe care Clinica Mayo o definește ca fiind „o tulburare mintală gravă în care cineva îi minte pe ceilalți părând că este bolnav, îmbolnăvindu-se intenționat sau autovătămându-se” a cărei cauză nu este cunoscută.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

„Grey’s Anatomy” a debutat în 2005 și se află în prezent la al 19-lea sezon. Serialul, care a câștigat un Glob de Aur în 2007 pentru cel mai bun serial de televiziune dramă, o are în rol principal pe Ellen Pompeo. Actriţa, care este și producătoare a serialului, și-a anunțat recent însă plecarea din emisiune.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Mapamond » Cum a minţit ani de zile o fostă scriitoare pentru "Grey's Anatomy” că are cancer. "Şi-a tuns părul; avea un cateter fals pretinzând că face chimioterapie"