Antena Meniu Search
x

Video Curtea Supremă din Italia i-a anulat lui Florin Stîngaciu condamnarea pentru crima pe care ar fi comis-o la Treviso. Procesul românului trebuie reluat

Curtea de Casație din Italia a anulat condamnarea la 20 de ani de închisoare primită de Florin Stîngaciu, românul de 29 de ani care în 30 septembrie 2018 l-ar fi înjunghiat pe moldoveanul de 20 de ani Igor Ojovanu, scrie publicația Il Gazzettino.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 07.05.2022, 14:54

Judecătorii de la Curtea de Casație din Italia au anulat sentința pronunțată de Curtea de Apel de la Veneția împotriva românului Florin Stingaciu, pentru uciderea basarabeanului Igor Ojovanu.

Potrivit publicației Il Gazzettino, instanța a anulat circumstanța agravantă a premeditării la comiterea crimei. Românul fusese condamnat la închisoare pe viaţă în primă instanţă și la 20 de ani în apel, după ce a fost găsit vinovat pentru uciderea lui Ojovanu, în 30 septembrie 2018, în timp ce acesta din urmă se întorcea de la o petrecere a burlacilor.

Filmul crimei din Treviso, în Italia. Românul Florin Stîngaciu at fi înjunghiat un tânăr moldovean

Conform Treviso Today, tragedia s-ar fi petrecut în Fontane, regiunea Veneto, provincia Treviso.

Pe acelaşi subiect

Stîngaciu se afla alături de mai mulți prieteni în casa albanezului Rubin Xhika.

La un moment dat, liniștea cartierului ar fi fost perturbată de un grup de basarabeni din care făcea parte și Ojovanu. Moldovenii veneau de la o petrecere care s-ar fi încheiat cu un grătar. Între cele două grupuri a izbucnit un scandal, iar la un moment dat Stîngaciu și Xhika ar fi ieșit cu cuțite din casă pentru a-și reduce adversarii la tăcere.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Basarabenii ar fi fugit, dar s-ar fi întors, iar în cele din urmă totul s-ar fi transformat într-o bătaie sângeroasă în urma căreia Ojovanu a murit fiind înjunghiat în spate.

În prima instanță, Stîngaciu a fost găsit vinovat pentru comiterea infracțiunii de omor, stabilindu-se că el i-ar fi aplicat lovitura fatală basarabeanului. În schimb, Xhika a fost găsit vinovat de tentativă de omor. Românul a luat închisoare pe viață, iar albanezul 10 ani de închisoare. Însă ambii au contestat decizia instanței, procesul fiind reluat în septembrie 2020.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » Curtea Supremă din Italia i-a anulat lui Florin Stîngaciu condamnarea pentru crima pe care ar fi comis-o la Treviso. Procesul românului trebuie reluat