Antena Meniu Search
x

Un român condamnat la închisoare pe viață pentru o crimă pe care ar fi comis-o în Italia contestă pedeapsa încasată

Florin Stîngaciu, un român de 27 de ani condamnat la închisoare pe viață în Italia, contestă pedeapsa încasată, iar reluarea procesului se va face la sfârșitul lunii septembrie.

de Redactia Observator

la 31.08.2020, 17:00

Românul implicat în caz are 27 de ani
Florin Stîngaciu ar fi ucis un basarabean în Italia, în 2018 - Treviso Today
  • Procesul românului se va relua la sfârșitul lunii septembrie.
  • Alături de român a fost condamnat și un albanez la închisoare.

Stîngaciu a fost condamnat la închisoare pe viață după ce în septembrie 2018 l-ar fi ucis, prin înjunghiere, pe basarabeanul Igor Ojovanu, un tânăr de numai 20 de ani.

Conform Treviso Today, tragedia s-ar fi petrecut în Fontane, regiunea Veneto, provincia Treviso.

Stîngaciu se afla alături de mai mulți prieteni în casa albanezului Rubin Xhika, un alt inculpat condamnat la 10 ani de închisoare pentru tentativă de omor.

La un moment dat, liniștea cartierului ar fi fost perturbată de un grup de basarabeni din care făcea parte și Ojovanu.

Basarabenii veneau de la o petrecere care s-ar fi încheiat cu un grătar.

Între cele două grupuri a izbucnit un scandal, iar la un moment dat Stîngaciu și Xhika ar fi ieșit cu cuțite din casă pentru a-și reduce adversarii la tăcere.

Basarabenii ar fi fugit, dar s-ar fi întors, iar în cele din urmă totul s-ar fi transformat într-o bătaie sângeroasă în urma căreia Ojovanu a murit fiind înjunghiat în spate.

La finalul procesului, Stîngaciu a fost găsit vinovat pentru comiterea infracțiunii de omor, stabilindu-se că el i-ar fi aplicat lovitura fatală basarabeanului. În schimb, Xhika a fost găsit vinovat de tentativă de omor. Românul a luat închisoare pe viață, iar albanezul 10 ani de închisoare.

Ambii însă contestă prima decizie a instanței și vor face apel, astfel că procesul se va relua la sfârșitul lunii septembrie.

În primul rând avocații celor doi reclamă că cei doi ar fi fost atacați de basarabeni cu instrumentele utilizate de aceștia la tranșarea cărnii pentru grătarul la care participaseră.

În plus, se mizează pe faptul că magistrații nu au luat în calcul neconcordanțele din declarațiile date de martori.

Se acuză inclusiv faptul că singurul martor care ar fi spus că Stîngaciu i-ar fi aplicat lovitura fatală lui Ojovanu ar fi chiar fratele basarabeanului. Este acuzată o doză mare de subiectivism, iar declarația este pusă sub semnul întrebării din cauza rapidității cu care s-au derulat evenimentele.

Nu în ultimul rând, avocatul albanezului Rubin Xhika susține că acesta nu avea cum să înjunghie pe cineva în condițiile în care era la pământ, amețit după o lovitură încasată la nivelul capului, situație relevată și de faptul că acesta a fost internat în spital la puțin timp după producerea conflictului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Un român condamnat la închisoare pe viață pentru o crimă pe care ar fi comis-o în Italia contestă pedeapsa încasată