Antena Meniu Search
x

Daune de 271.000 de dolari, după ce tunsoarea greşită i-a ruinat viaţa. O femeie din India şi-a pierdut părul lung, dar şi jobul şi sănătatea psihică. "Nu se mai putea privi în oglindă"

O tânără din India, care dorea să devină model de top, şi-a văzut visul destrămat după ce angajaţii unui salon de înfrumuseţare au tuns-o mult prea scurt, în ciuda indicaţiilor sale precise. În urma procesului, aceasta va primi daune în valoare de peste 270.000 de dolari, compensaţie pentru "pierderile imense suferite".

de Redactia Observator

la 24.09.2021, 16:19

Salon de înfrumuseţare din India (scop ilustrativ)
Salon de înfrumuseţare din India (scop ilustrativ) - Profimedia

Un tribunal din India a decis că un salon de înfrumuseţare trebuie să plătească daune în valoare de 20 de milioane de rupii (echivalentul sumei de 271.000 de dolari) unei cliente care a fost tunsă greşit. Femeia, de profesie model, susţine că noua tunsoare, mult mai scurtă decât ceruse, îi aduce mari prejudicii, întrucât avea numeroase contracte cu firme de produse pentru îngrijirea părului, relatează BBC. Salonul, care face parte dintr-un important lanț hotelier din Delhi, poate face apel, contestând verdictul iniţial. Momentan, însă, reprezentanţii legali nu au făcut declaraţii cu privire la acţiunile viitoare.

Visul femeii, ruinat de tunsoarea greşită

Comisia Națională de Recurs în Disputele Consumatorilor (NCDRC) a declarat că femeia și-a pierdut "contractele aşteptate şi a suferit pierderi imense, care i-au schimbat complet stilul de viaţă şi i-au ruinat visul de a deveni un model de top". În plus, aceasta ar fi suferit "o criză psihică severă și traume datorate neglijenței în ceea ce privește tăierea părului. Nu s-a mai putut concentra la muncă şi, în cele din urmă, și-a pierdut slujba".

Incidentul a avut loc în 2018, când tânăra le-a cerut angajaţilor salonului să îi taie doar vârfurile. În schimb, în ciuda indicaţiilor precise, aceasta s-ar fi ales cu o tunsoare scurtă, până la nivelul umerilor, arată documentele depuse în instanță. "Nu se mai putea privi în oglindă. Este profesionistă în comunicare și e obligată să participe la întâlniri și şedinţe interactive. Dar și-a pierdut încrederea în sine din cauza părului scurt". Drept revanşă, salonul i-ar fi oferit femeii un tratament gratuit pentru păr. Dar în instanţă, aceasta s-a plâns că serviciile oferite au fost "dubioase și au dus la deteriorarea părului".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » Daune de 271.000 de dolari, după ce tunsoarea greşită i-a ruinat viaţa. O femeie din India şi-a pierdut părul lung, dar şi jobul şi sănătatea psihică. "Nu se mai putea privi în oglindă"