Meniu
Search
x

Galerie foto Doi elevi de 13 şi 14 ani, arestaţi după ce ar fi plănuit să recreeze masacrul din 1999 de la liceul Columbine. Mama în lacrimi a implorat judecătorul: „Este doar un băieţel”

Doi elevi de 13 şi 14 ani au fost reţinuţi şi trimişi într-un centru de detenţie pentru minori, după ce ar fi plănuit un atac în stilul masacrului din 1999 de la liceul Columbine, Florida. Aveau cuţite, pistoale, şi muniţie şi intenţionau să atace şcoala la care mergeau. „Este doar un băieţel”, i-ar fi spus mama unuia dintre ei judecătorului, implorându-l să aibă milă şi să îl ierte.

De Larisa Andreescu la 15.09.2021, 12:49
Vezi și

Doi elevi ai unui liceu din Florida au fost trimişi în detenţie la un centru pentru minori, după ce ar fi plănuit recrearea masacrului din 1999 de la liceul Columbine. Phillip Byrd, în vârstă de 14 ani, și Connor Pruett, în vârstă de 13 ani, elevi de clasa a VIII-a la Harns Marsh Middle School din Lehigh Acres, lângă Fort Myers, au apărut în fața unui judecător duminică dimineață pentru a-şi afla sentinţa.

Mama unuia dintre băieţi: "El nu credea că vor face cu adevărat asta”

Judecătorul a dispus ca cei doi să fie reținuți cel puțin 21 de zile într-un centru de detenție pentru minori. Administrația școlii a luat măsurile necesare după ce i-au prins pe cei doi cu o hartă aşcolii marcată în fiecare zonă în care se află camerele de securitate. După ce au alertat poliția din județul Lee, detectivii au descoperit că băieții studiau cu atenție şirul evenimentelor de la Columbine, încercând să învețe cum să construiască o bombă. De asemenea, polițiștii au percheziționat casele băieților și au găsit arme, muniție și mai multe cuțite.

Mama lui Byrd, Carrie Tuller, a izbucnit în lacrimi în timp ce își apăra fiul în instanță, duminică.

Pe acelaşi subiect

„Este doar un băiețel”, a spus ea. „Nu credea că acest lucru este cu adevărat serios. El nu credea că vor face cu adevărat asta”.

Băieții au fost reținuți joi pentru o evaluare psihiatrică şi au fost luaţi în custodie sâmbătă. Cei doi sunt acuzaţi de conspiraţie pentru comiterea unor crime în masă. Amândoi au primit ordind e restricţie şi nu au voie să aibă niciun contact cu personalul şcolii sau cu elevii şi li s-a cerut să stea departe de şcoală. Vor rămâne închişi într-o unitate de detenţie pentru minori până la următoarea înfăţişare în instanţă, în data de 27 septembrie, ora 9:00, relatează Daily Mail.

În urma arestării băieților, superintendentul din județul Lee, Kenneth Savage, a felicitat pe Twitter acţiunea şcolii, menţionând că decizia lor „a salvat multe vieţi. Suntem recunoscători pentru totdeauna. Toată onoarea pentru autorităţi şi personalul educaţional, precum şi pentru studenţii care au intervenit”

Max Schachter, al cărui fiu Alex avea 14 ani când a fost ucis în masacrul din Parkland, din 2018, a felicitat acțiunile care au împiedicat o altă tragedie precum cea care i-a luat copilul: „Fiul meu a fost ucis în timpul masacrulu idin Parkland. Vă rugăm să aduceţi mulţumiri directorului Alex Dworzanski pentru atenția acordată ieri siguranței și securității studenților!”

Presupusul complot pentru atacarea liceului a fost descoperit după ce miercuri, elevii clasei a 8-a i-au spus unui profesor că unul dintre colegii de clasă are o armă în ghiozdan. Paza şi administraţia şcolii au fost imediat alertate asupra potenţialului atac, ceea ce a dus la o anchetă internă. Nu au găsit nicio armă în ghiozdanul acestuia, dar au găsit harta şcolii însemnată în fiecare loc care ar avea montate camere de supraveghere.

Șeriful din județul Lee, Carmine Marceno, a declarat că poliția a descoperit și alte „dovezi tulburătoare” în urma unei percheziții la locuințele suspecților, inclusiv arme, muniție și mai multe cuțite: „Anchetatorii au aflat că elevii studiaseră detaliile care au stat la baza atentatului de la liceul Columbine. Au studiat pe larg incidentul pentru a afla mai multe despre incident şi despre trăgători. Detectivii au aflat de asemenea că cei doi studenţi încercau să înveţe cum să construiască bombe cu ţevi şi cum să cumpere arme de foc de pe piaţa neagră”

Masacrul Columbine, o tragedie în urma căreia au murit 12 elevi şi un profesor

Masacrul liceului Columbine a fost un atac școlar și o tentativă de bombardament care a avut loc pe 20 aprilie 1999, în Columbine, Colorado. Cei doi trăgători, elevii de clasa a XII-a, Eric Harris și Dylan Klebold, în vârstă de 18 și 17 ani, au ucis 12 elevi și un profesor și apoi s-au sinucis.

A fost cea mai sângeroasă împuşcare în masă într-un liceu american până în 2018, când alte 17 persoane au fost ucise la liceul Marjory Stoneman Douglas din Parkland, Florida, aflat la aproximativ 120 de mile distanță de Lehigh Acres, în acelaşi fel.

Șeriful Marceno a spus că este sigur că intervenția poliției a împiedicat să se producă o altă tragedie la școală, spunând: „Acest lucru ar fi putut fi un dezastru. Am fost la o secundă distanță de un nou Columbine aici. Sunt sigur că echipa mea a acționat prompt, a investigat temeinic și a împiedicat să se desfășoare un act foarte violent și periculos. Acesta ar fi putut fi următorul masacru chiar din Parkland, dar i-am oprit în etapele de planificare”.

Şeriful a încheiat conferinţa de presă menţionând că cei doi elevi sunt „bine cunoscuţi” de poliţie, având în trecut şi alte acuzaţii minore.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Mapamond » Doi elevi de 13 şi 14 ani, arestaţi după ce ar fi plănuit să recreeze masacrul din 1999 de la liceul Columbine. Mama în lacrimi a implorat judecătorul: „Este doar un băieţel”