Antena Meniu Search
x

"Durerea nu se termină niciodată". Un adolescent de 16 ani s-a sinucis, după ce a fost şantajat pe internet cu poze nud. A lăsat un mesaj de adio

Un elev de clasa a 9-a la o şcoală de elită din Croydon şi-a pus capăt zilelor, după ce a fost şantajat cu fotografii nud. Băiatul era premiant şi visa să îşi continue studiile la Cambridge. Familia este devastată.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 26.02.2024, 15:40

- Facebook

Dinal De Alwis, în vârstă de 16 ani, pasionat de fotbal și rugby, avea doar note de 10 la examene şi spera să studieze mai departe la Cambridge. Starea lui s-a schimbat total când a fost abordat pe Snapchat de o persoană, aparent din Nigeria, care susţinea că are fotografii cu el. I-a trimis două poze nud cu Dinal pentru a-i demonstra că spune adevărul, apoi l-a ameninţat că le va trimite „tuturor urmăritorilor săi online” dacă nu plăteşte 100 de lire sterline.

Adolescentul a lăsat un mesaj de adio pentru familie într-un videoclip

În schimb, băiatul a plecat de acasă şi s-a filmat într-un videoclip scurt, spunând că intenţionează să se sinucidă, lăsând un mesaj de adio.

Tatăl său, Kaushallya De Alwis, a vorbit despre tragedia prin care trece întreaga familie cu ochii în lacrimi. Nu poate încă să vorbească de el la trecut, aşa cum nu poate încă să accepte cruda realitate. Doreşte însă să-i sfătuiască pe părinţi despre situaţia prin care ei au trecut, pentru a nu mai suferi alţii aşa cum suferă ei acum.

Pe acelaşi subiect

Ne-a trimis un mesaj – soţiei mele şi mie, în care ne-a spus că ne iubeşte şi a transmis că îşi iubeşte şi cei doi fraţi şi i-a rugat să ‘aibă grijă de mama şi tata’”, a povestit tatăl despre noaptea fatidică.

Dinal era elev la Școala Whitgift din Croydon - aproape de casa familiei din Sutton, sudul Londrei - unde taxele de internat ajung la 48.000 de lire sterline, iar printre foștii elevi se numără fostul star al rugby-ului englez, Danny Cipriani, și iluzionistul Derren Brown. După succesul în examenele GCSE, începuse să studieze pentru Bacalaureatul Internațional și era pe primul loc la școală la engleză și economie. Participase la un eveniment pentru porţi deschise la Cambridge şi era în extaz. De-abia aştepta să meargă la facultate acolo pentru a studia economia.

Din copilul fericit şi entuziasmat pentru viitorul său, adolescentul s-a schimbat brusc. La doar câteva zile după o vacanţă în Majorca a devenit rece şi distant. Inclusiv mamei sale i-a spus pe un ton neobişnuit „lasă-mă în pace”, chiar dacă cei doi aveau o relaţie apropiată şi discutau despre orice. Abia mai târziu a aflat femeie că, de fapt, în noaptea de dinainte fiul ei primise cele două fotografii nud şi fusese şantajat.

Individul, despre care se crede că nu este la prima abatere de acest fel, i-a scris atunci lui Dinal: „Crezi că dă-mi blochezi contul mă voi opri? Ce vrei? Să le trimit fotografiile tuturor cunoscuţilor tăi? Plăteşte 100 de lire şi scapi”.

Familia este distrusă. Tatăl nu-şi poate reveni din şoc

Băiatul s-ar fi speriat, crezând că imaginile au fost deja distribuite în mediul online. A plecat de acasă în cursul orei 2 dimineaţa şi a înregistrat un scurt videoclip cu el, plimbându-se pe o stradă din cartierul învecinat. În filmare cere iertare părinţilor, le spune că îi iubeşte şi îi roagă pe fraţii săi să aibă grijă de familie. Câteva ore mai târziu, trupul său neînsufleţit a fost găsit într-o altă zonă, după ce s-ar fi aruncat de la înălţime. Momentul tragic a fost surprins de camerele de supraveghere. Poliția și Agenția Națională de Combatere a Criminalității au recunoscut părinților lui Dinal că nu au reușit să-l găsească pe șantajist - dar au spus că acesta părea să opereze din Nigeria.

Dinal era cel mai grijuliu fiu. Era inteligent, avea note mari la toate materiile şi era pe primul loc în şcoală la engleză şi economie. Noi venim din Sri Lanka, așa că am fost mândri să auzim că era atât de bun la engleză. Era curajos. A jucat pentru echipele de fotbal și rugby ale Școlii Whitgift. Nu a cerut niciodată nimic de la noi. Era întotdeauna mulțumit cu ce avea. Pierderea lui este cea mai mare pierdere posibilă. Este atât de dureros. Faptul că și-a încheiat viața în acest fel... lumea este atât de crudă. Nu a arătat niciun fel de nefericire. Cred că a vrut să evite orice rușine cauzată de imaginile care urmau să fie făcute publice, de-asta a recurs la acest gest. Aș fi vrut să ne fi vorbit. A fost mereu atât de deschis în trecut. Dar cred că atunci când lucrurile se întâmplă online, în timp real, pare că nu mai este timp. Nu a făcut nimic greșit", a spus tatăl lui, potrivit Daily Mail.

Individul care l-a şantajat, de negăsit

Bărbatul crede că o fată i-ar fi putut face pozele în timp ce era cu Dinal și că acestea au ajuns în mâinile unei persoane greșite. De asemenea, e o metodă cunoscută prin care hoţii se pot deghiza ca persoane atrăgătoare online, trimitând poze erotice și cerând "selfie"-uri nud în schimb, înainte de a cere bani pentru a le păstra private.

"Dinal a avut câteva prietene, a fost foarte deschis cu mine. L-am avertizat să fie atent. Durerea nu se termină niciodată. Sunt foarte îngrijorat pentru fiul meu mai mic - este foarte implicat în toate aceste rețele de socializare, iar tinerii subestimează pericolele din jurul lor. Trebuie să existe modalități de urmărire a acestor lucruri și părinții ar trebui să aibă acces. Nu vreau ca asta să se întâmple cu nimeni altcineva", a conchis tatăl.

Individul care l-a şantajat pe adolescent nu a fost găsit încă de autorităţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Mapamond » "Durerea nu se termină niciodată". Un adolescent de 16 ani s-a sinucis, după ce a fost şantajat pe internet cu poze nud. A lăsat un mesaj de adio